Suma exorbitantă plătită de un milionar american pentru legendara maşină a lui James Bond

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un automobil Aston Martin DB5 din 1965, folosit pentru filmele din seria „James Bond“, a fost cumpărat de un milionar american la licitaţia din California.

Un milionar american, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a plătit 6,4 milioane de dolari pentru autoturismul care a fost condus de actorul scoţian Sean Connery (acum în vârstă de 88 de ani) în două dintre filmele din seria „James Bond“, un Aston Martin DB5, informează The Guardian

În preţ sunt incluse toate cele 13 gadgeturi speciale cu care era dotată maşina în pelicule. Vehiculul este echipat, între altele, cu mitraliere Browning de calibrul 30 ascunse în spatele semnalizatoarelor, rame hidraulice montate pe barele de protecţie din faţă şi din spate, un scut antiglonţ care poate fi ridicat şi coborât, un radar în bord, pulverizatoare de fum, plăcuţe rotative şi scaune ejectabile. În plus, maşina deţine un telefon montat în uşa şoferului şi un compartiment ascuns sub scaunul şoferului unde pot fi depozitate mai multe arme. 

Maşina a fost scoasă la licitaţie vineri, 16 august, de casa Sotheby's. Evenimentul a avut loc în Monterrey, California.

În total, DB5 a apărut în şase filme ale seriei şi a fost condusă de trei dintre cei şapte actori care l-au jucat pe James Bond. Aston Martin DB5 a fost unul dintre cele mai râvnite vehicule ale acelor vremuri, în principiu pentru că era dotat cu numeroase gadget-uri care îl ajutau pe James Bond să-şi ţină inamicii la distanţă. 

Maşina a fost fabricată în anul 1965, dar în urmă cu câţiva ani a fost restaurată în întregime de o companie elveţiană. Procesul a durat patru ani, timp în care au fost reparate şi accesoriile inteligente de la bord. 

Celălalt model DB5, folosit atât în „Goldfinger“ şi „Thunderball“, a fost scos la licitaţie în august 2010, în Londra, şi a fost adjudecat pentru impresionanta sumă de 4,6 milioane de dolari.

Totuşi, anul trecut, reprezentanţii Aston Martin au anunţat că vor să producă în serie limitată celebra maşină a lui James Bond. Compania are în plan să construiască 25 de noi exemplare în aceeaşi uzină în care a făcut şi modelele originale. Pentru această serie limitată, Aston Martin a continuat colaborarea cu Eon Productions.

image
image
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite