Aston Martin intră pe piaţa maşinilor electrice cu modelul Rapide E

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via TopGear
FOTO via TopGear

”Brand-ul lui James Bond” lansează prima sa maşină în întregime electrică, denumită Aston Martin Rapide ”E”, prezentată oficial la Salonul Auto de la Shanghai.

Deşi arată ca un Aston Martin, maşinii îi lipseşte principalul element de atracţie al producătorului - motorul V12 de 6 litri. În locul său, Rapide E promite o baterie ”învelită” în kevlar şi fibră de carbon. Conform celor de la Aston, aceasta are 800V şi capacitate de 65kWh. Astfel, poate fi încărcată în aproximativ 3 ore.

Sistemul este realizat în colaborare cu Williams Advanced Engineering, arată site-ul TopGear, fiind mai bun pe partea de încărcare decât alte sisteme electrice. Autonomia lui Rapide E ar trebui să fie undeva în jurul bornei de 320 de kilometri, conform producătorului.

Aston nu a sacrificat însă viteza. Peste 600 de cai putere se ascund în noul Rapide E, care poate ajunge de la 0 la 100km/h în mai puţin de 4 secunde. Viteza maximă a maşinii electrice va fi de 250km/h. 

Aston Martin Rapide E va fi produs în Ţara Galilor, într-un număr extrem de limitat – doar 155 de exemplare vor fi disponibile. Cei de la Aston nu testează doar piaţa maşinilor electrice, ci şi pe cea a SUV-urilor, modelul DBX urmând să fie lansat la finele acestui an. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite