Alimentele care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul de anumite alimente ne adaugă ani în plus pe faţă
Consumul de anumite alimente ne adaugă ani în plus pe faţă

Ridurile tind să apară pentru prima dată în jurul ochilor, gurii şi pe frunte, deoarece în aceste zone ale feţei pielea este mult mai sensibilă. În plus, expunerea tegumentului la soare provoacă leziuni care duc la apariţia ridurilor.

Dar, înainte de a opta pentru botox, vezi care pot fi cauzele care provoacă apariţia ridurilor. Chiar dacă ridurile apar în urma procesului de îmbătrânire, şi alimentaţia are legătură. Pentru a evita ca ridurile să apară prematur, trebuie să faci anumite schimbări în dieta ta.

Ce cauzează riduri

Pielea este formată din două proteine care funcţionează pentru a menţine pielea catifelată şi fără riduri. Iar frumuseţea tegumentului se menţine atunci când aceste proteine sunt sănătoase. 

Soarele este unul dintre factorii care duc la apariţia prematură a ridurilor, deoarece afectează colagenul, distrugând fibrele structurale de sub piele. Odată ce proteina este afectată, pielea devine mai subţire şi sensibilă, ducând la apariţia liniillor fine, ridurilor şi apoi la îmbătrânire. 

Însă, aşa cum am spus mai sus, alimentaţia este o altă cauză a ridurilor. Aşadar, iată care sunt alimentele pe care trebuie să eviţi să le mai consumi în exces.

Află care sunt alimentele care ne îmbătrânesc pe clickpentrufemei.ro.

Cel mai eficient autobronzant preparat în casă

Albirea danturii, unul dintre beneficiile oţetului de mere

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite