Adevăruri nespuse despre jogging

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva dintre cele mai rele consecinţe ale joggingului ne fac să uităm de peisaj FOTO Shutterstock
Câteva dintre cele mai rele consecinţe ale joggingului ne fac să uităm de peisaj FOTO Shutterstock

Când alergi de plăcere, gândurile îţi zboară spre culmi înalte şi te bucuri, de cele mai multe ori, de peisajul parcului prin care faci jogging sau de peisajul urban. Dar, dacă faci asta de ceva vreme, ai aflat cu siguranţă şi reversul clipelor de plăcere petrecute cu tine însuţi.

Joggingul îţi poate oferi un echilibru în viaţă. La început, este dificil să te obişnuieşti cu efortul susţinut, dar apoi devine o reală plăcere. Îţi iei inima în dinţi pe frig, pe soare, pe ploaie sau ninsoare şi acest lucru îţi îmbunătăţeşte cu siguranţă viaţa şi sănătatea. Şi totuşi, există şi partea neplăcută a sentimentului eliberator pe care ţi-l oferă alergatul. Există lucruri la care nu te-ai gândit şi care se întâmplă tocmai când te-ai învăţat cu plăcerea sportului, ne spune Eleanor Morgan de la „The Guardian“.

Câteva dintre cele mai rele consecinţe ale joggingului ne fac să uităm puţin de peisaj sau, atunci când ajungem acasă şi ne confruntăm cu ele, ne fac să ne întrebăm de ce ne supunem la aşa ceva.

Mucozităţile

Este vorba de acea apă care curge mereu şi mereu din nări la câteva secunde de alergat prin frig. Vasele de sânge din nas se dilată de la frig pentru a mări aportul de sânge din organism. Asta înseamnă că se va produce mult mai mult mucus. În timpul joggingului, respiraţia este foarte importantă. Când trebuie să inspiri profund şi rapid la fiecare secundă, este complet neplăcut.  Singurul sfat este să fiţi totdeauna pregătiţi cu un şerveţel pentru a vă sufla nasul.

Sfârcurile

Este o problemă foarte serioasă. Unii oameni sunt norocoşi şi nu sunt foarte sensibili în această zonă. Pentru restul, alergatul pe distanţe lungi produce dureri atroce. Frecarea nemiloasă a materialului pe piele produce răni vizibile, sângerări. Ca femeie, s-ar părea că sutienul special pentru practicarea sporturilor protejează, dar nu este aşa. În lunile friguroase, după câţiva kilometri, alergatul devine o agonie pentru sfârcuri. Pentru a împiedica asta, cel mai bun sfat este să vă folosiţi de vaselină sau de o cremă foarte grasă. Este de folos şi plasturele.

Iritaţiile

Anumite părţi ale corpului se vor freca de altele. Mişcarea repetitivă, frecarea, produce iritaţiile pielii. Sunt afectate, în special, coapsele interioare, mai ales dacă alergaţi în pantaloni scurţi. Tot vaselina este cea mai bună pentru prevenirea iritaţiilor. Se mai poate folosi şi între degetele picioarelor pentru a le împiedica să se frece unul de altul şi să facă acele băşici enervante.

Micoza piciorului (Piciorul atletului)

Nu li se întâmplă tuturor, dar alergatul îţi încinge picioarele şi astfel, transpiră mai mult ca de obicei. Umezeala este un mediu propice pentru micoze ale piciorului. Preveniţi ciupercile printr-o igienă corespunzătoare a adidaşilor cu care alergaţi. Uscaţi-i bine înainte de a-i încălţa din nou. Un adidas uscat înseamnă un picior fericit, adaugă „The Guardian“.

Nevoia acută de urinare

Nu este o problemă foarte gravă dacă obişnuiţi să alergaţi pe o cărare de munte sau prin sălbăticie. Verifici repede să nu fie nimeni şi problema se rezolvă. Bărbaţii au, bineînţeles, un avantaj aici. Ca femeie, trebuie să fii în stare să rezolvi această problemă rapid şi fără consecinţe. Pantalonii scurţi sunt de ajutor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite