Vlad Dascălu, compătimit de șefa sportului românesc: Elisabeta Lipă, reacție după un caz teribil

0
Publicat:

Șefa Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a comentat, miercuri, știrea suspendării ciclistului Vlad Dascălu pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Vlad Dascălu. FOTO: Facebook
Vlad Dascălu. FOTO: Facebook

"Eu ce aş mai putea să spun? Astea sunt regulile şi ele trebuie respectate. De ce nu le-a respectat? Normal că nu l-a prins dopat, dar dacă regulamentul spune aşa, el este făcut să-l respecţi, că altfel, uite, ai muncit patru ani degeaba. Şi România poate pierde o medalie, e adevărat pentru că a terminat pe locul 7 la Tokyo, e un sportiv bun, dar... Acum degeaba ar mai trebui să îşi bage minţile în cap, asta este o lecţie de viaţă pentru el, pentru că este tânăr şi vorba aia are tot viitorul în faţă. O neatenţie te poate exclude din viaţa sportivă, şi vorbim despre 17 luni adică e o perioadă lungă. Păcat, păcat de muncă, păcat de sacrificii, păcat de valoare, păcat, păcat... Mai ales că nu avem aşa mulţi campioni europeni sau mondiali în delegaţie. Delegaţia este mică şi trebuie să fie puternică pentru a putea compensa prin rezultate", a declarat Lipă.

În ceea ce priveşte apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) al ciclistului, Lipă a părut sceptică în privinţa primirii unui rezultat până la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

"O să meargă la TAS, dar până merge la TAS, până îi dă dreptate sau nu îi dă dreptate... Dar în primul rând până îl ascultă durează foarte mult. Până la Jocuri mai sunt două luni, despre ce vorbim? E clar că nu se poate întâmpla într-un timp atât de scurt", a adăugat Elisabeta Lipă.

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Dascălu (26 ani), care era o speranţă la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) şi Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite