VIDEO Penaltyul nebun al Barcelonei, inventat de Ajaxul lui Cruyff, continuat de Balint şi de Lăcătuş. Cum s-au făcut de râs Pires şi Henry

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi şi Suarez
Messi şi Suarez

Contra lui Celta Vigo, FC Barcelona a marcat după o lovitură de pedeapsă executată într-un stil cu totul aparte, dar sută la sută regulamentar.

De la 11 metri, Lionel Messi a mişcat mingea în faţă şi lateral, iar din spate a venit Luis Suarez, care a punctat în porta Celtei Vigo. Interesant este că Messi ar fi vrut să-i paseze lui Neymar, dar Suarez a fost mai rapid şi mai bine poziţionat (VIDEO).

În 1982, Johan Cruyff a făcut această schemă într-un meci cu Helmond, marele zburător olandez aflându-se şi la finalizare (VIDEO).

La sfârşitul anilor 80, Steaua a încercat de două ori această fază: o dată i-a ieşit, Lăcătuş şi Piţurcă fiind protagonişti, altădată a ieşit prost.

Povesteşte Gabi Balint: "Jucam în 1989, la Jiul Petroşani, iar eu eram în cursă pentru titlul de golgeter. Am avut penalty, iar Ienei striga de pe bancă să nu bat eu, să bată Lăcătuş. Atunci Lăcă mi-a spus să facem această schemă, să dea mingea puţin în faţă şi să vin eu din spate. Dar portarul Jiului nu a plecat pe niciun colţ, a ieşit mult din poartă şi m-a blocat".

Pires şi Henry au încercat şi ei schema, dar s-au făcut de râs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite