Gâlcă, de la diabolicul Gigi Becali la îngeraşul Mr. Chen: antrenorul celor de la Espanyol are nişte şefi unici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Sezonul trecut, Steaua a renunţat la Costel Gâlcă, după ce acesta a câştigat trei trofee. Acum, Espanyol rămâne alături de tehnicianul român, deşi echipa a ajuns la „morgă“, după cum au scris jurnaliştii spanioli.

Cert e un lucru: indiferent de unde va mai antrena, Gâlcă nu va mai avea norocul de a lucra cu şefi precum cei ai lui Espanyol. Iată de ce:

*Echipa n-a mai câştigat de la 19 decembrie, chiar dacă de atunci a disputat zece jocuri în toate competiţiile.

*De la instalarea lui Gâlcă pe bancă, formaţia catalană are două victorii. Una în Cupa Spaniei, alta în campionat.

*Parcursul dezastruos din ultima lună şi jumătate a coborât Espanyol până pe locul 17 din 20, la un punct de retrogradare. Iar asta în condiţiile în care, în momentul în care Gâlcă a preluat echipa, Espanyol era pe 12.

Tabloul dezastrului de la Espanyol e completat de ultimele trei eşecuri în campionat:

*0-6 cu Real Madrid

*0-5 cu Real Sociedad

*1-2 cu Valencia

După fiecare dintre rezultatele menţionate mai sus, s-a spus că Gâlcă va fi demis. Chiar s-a vorbit despre un ultimatum primit de tehnicianul român, înaintea duelului de sâmbătă cu Valencia, pe „Mestalla“. Mai ales că, în ultima partidă, Espanyol a întâlnit o adversară într-o criză la fel de profundă. Rezultatul? O altă înfrângere pentru elevii lui Gâlcă. 

Oaspeţii au condus pe „Mestalla“ din minutul 52 (Duarte), au avut şansa majorării scorului de mai multe ori, dar Negredo (71) şi Cheryshev (76) au făcut 2-1 pentru gazde. Iar din cauza unor ratări uriaşe ale catalanilor, tabela nu s-a mai schimbat până la final. Soarta lui Gâlcă părea decisă.

Joacă acasă trei din patru meciuri

Potrivit jurnaliştilor iberici, conducerea celor de la Espanyol a avut o şedinţă după eşecul cu Valencia şi concluzia a fost una surprinzătoare: „Mergem înainte cu Gâlcă!“.

Spaniolii susţin că tehnicianul de 43 de ani ar fi fost salvat de jocul mai bun al echipei cu Valencia, dar şi de faptul că are susţinerea elevilor săi. Rămas pe bancă, Gâlcă are avantajul unui program foarte bun, echipa sa urmând să joace trei din următoarele patru meciuri pe teren propriu, iar adversarele sunt chiar accesibile.

Nu s-a mai pomenit nimic despre vreun ultimatum, însă dacă nu va câştiga, acasă, cu Deportivo La Coruna (locul 10 şi fără victorie de zece partide), atunci şi tolerantul Mr. Chen, noul patron chinez al catalanilor, îi va arăta uşa lui Gâlcă.

Espanyol a fost transferată de la terapie intensivă, unde se afla deja după umilinţa cu Real Sociedad, direct la morgă. „AS“ ziar spaniol      

Bilanţul lui Gâlcă la Espanyol

Cupa Spaniei: Espanyol - Levante 2-1

La Liga: Espanyol - Las Palmas 1-0

La Liga: Sevilla - Espanyol 2-0

La Liga: Espanyol - Barcelona 0-0

Cupa Spaniei: Barcelona - Espanyol 4-1

La Liga: Eibar - Espanyol 2-1

Cupa Spaniei: Espanyol - Barcelona 0-2

La Liga: Getafe - Espanyol 3-1

La Liga: Espanyol - Villarreal 2-2

La Liga: Real Madrid - Espanyol 6-0

La Liga: Espanyol - Real Sociedad 0-5

La Liga: Valencia – Espanyol 2-1

Ce meciuri urmează pentru catalani

Espanyol – Deportivo (20 februarie)

Sp. Gijon – Espanyol (27 februarie)

Espanyol – Betis (3 martie)

Espanyol – R. Vallecano (7 martie)

Granada – Espanyol (14 martie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite