Victor Pițurcă e sigur în privința convocărilor lui Moldovan și Drăgușin la Euro 2024: unul da, altul ba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Pițurcă a vorbit despre situația delicată a doi jucători reprezentativi, Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan, la Euro 2024. Fostul selecționer al României, în vârstă de 67 de ani, e convins că portarul nu va prinde lotul pentru turneul final din Germania.

Vitctor Pițurcă, fostul selecționer al României. Foto Sportpictures
Vitctor Pițurcă, fostul selecționer al României. Foto Sportpictures

Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan au prins în acestă iarnă două transferuri de vis, la Tottenham, respectiv Atletico Madrid. Ambii au însă șanse mici să fie titulari, iar acest aspect le-ar putea periclita locul în echipă pentru Euro 2024.

„Situația lor este diferită. La Moldovan e chiar mai delicată și, după părerea mea, dacă el nu va juca deloc, ar fi chiar imposibil să mai fie chemat la lot. Eu așa cred, dacă va continua să fie eterna rezervă a lui Oblak. Pentru că e clar, cât timp portarul titular al lui Atletico e valid, nu poate să-i ia locul. Iar postul de portar este foarte dificil și important", a spus Victor Pițurcă pentru gsp.ro.

Drăgușin va prinde echipa la Tottenham

Fostul selecționer crede, în schimbă, că Radu Drăgușin va prinde echipa la Tottenham și implicit va fi și la Euro: „La el e altceva, e jucător de câmp, e și foarte puternic fizic. În plus, el a mai jucat, chiar dacă foarte puțin. Mă uitam la Lazio - Bayern și mă gândeam că poate la nemți ar fi avut șanse mai mari să evolueze mai mult, mai repede. Dar eu sunt convins că Drăgușin va prinde echipa la Tottenham.

Important e și cum va juca, de ce anume îi va cere antrenorul. L-am urmărit și în Italia, el e mai bun dacă intră stoper stânga, nu dreapta. Totul e ca atunci când va intra titular să nu greșească, să nu mai poată fi scos din echipă. Până la urmă, sunt niște păreri personale. Poate că selecționerul Edward Iordănescu gândește altfel. El îi știe mai bine și normal că va avea decizia finală”.

Victor Pițurcă a recunoscut că în cariera sa de selecționer a mai adus la lot și jucători care nu jucau la club: „Depindea de post, de cât de experimentat era, de valoare. Pe Ciprian Marica l-am convocat odată când nu avea echipă, fiindcă știam ce poate să ofere. Era vârf, îi știam calitățile. A intrat cu Ungaria și a dat gol, apoi a contribuit și la golul doi”, a declarat fostul antrenor pentru gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite