Tipic românesc: huliganii au scăpat, dar cel care a înjurat un câine a fost amendat pe loc. „A jignit organul canin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii şi foţele de ordine n-au fost în stare de a-i prinde pe cei care au aruncat cu o banană într-un fotbalist de culoare şi au fluturat un steag nazist. În schimb, Jandarmeria a intervenit în forţă într-un caz tragicomic.

Huliganii din cauza cărora presa internaţională a scris că în România rasiştii şi naziştii fac ravagii pe stadioane sunt în libertate. Acum, în ceasul al 12-lea, organizatorii şi Jandarmeria încearcă să-i identifice pe baza probelor video. 

În schimb, săptămâna trecută, Jandarmeria a intervenit prompt într-un caz tragicomic. Înaintea partidei CFR – „U“ Cluj, un susţinător al Universităţii a înjurat un câine al unui jandarm, după ce animalul a lătrat. Imediat, suporterului i s-a întocmit un proces verbal pe motiv că a adus „jigniri organului canin“. Individul a primit o amendă de 200 de lei.

Rapid: „Îl vom suspenda pe viaţă“

Chiar dacă antrenorul Rapidului, Marian Rada, a avut reacţii penibile după episodul cu Wellington, clubul giuleştean s-a dezis de huliganul care l-a atacat pe vârful de culoare al Chiajnei.

„Suntem alături de Wellington, victimă a rasismului, aşa cum am fost şi noi în repetate rânduri! A fost un atac murdar şi laş. Societatea FC Rapid nu poate fi făcută responsabilă de acest gest şi nici marea masa a suporterilor rapidişti. Autorul trebuie să suporte rigorile legii. Indiferent cine ar fi, odată identificat, va primi interdicţie pe viaţă la toate meciurile organizate de FC Rapid“, e un fragment dintr-un comunicat al clubului Rapid.

CITEŞTE ŞI:

*România, arătată cu degetul în presa internaţională: „Rasişti şi nazişti“. Jandarmeria a deschis o anchetă

*Wellington, la fel ca Dani Alves: ce riscă Rapid după ce episodul de la Chiajna a ajuns şi la UEFA. Amenda va fi uriaşă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite