Stop, circarilor! Dialog spurcat între Becali și un fost jucător: „Tu la Rahova, eu la Prahova”. „Țărănoi prost”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc a ajuns unde a ajuns din cauza unor personaje grotești, care se spurcă pe unde se prind. Într-un moment în care echipele noastre se chinuie să arate că fotbalul nostru nu a murit, scandalurile s-au ținut lanț: Cornel Dinu l-a atacat din nimic pe Marius Șumudică, cel din urma nerămânând dator cu declarațiile. Gigi Becali și-a desființat jucătorii după meciul cu Nordsjaelland, pentru ca apoi să-i laude. Acum, un nou scandal a pornit, între finanțatorul roș-albaștrilor și Valeriu Răchită, fostul jucător al Stelei.

Valeriu Răchită, dialog încins cu Gigi Becali. Foto Mediafax
Valeriu Răchită, dialog încins cu Gigi Becali. Foto Mediafax

Dialogul a fost înțesat de jigniri și a plecat de la niște afirmații iresponsabile ale lui Răchită la adresa lui Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, la Fanatik Superliga: „Eu nu-i zic Meme, îi zic Nene, de la No Name, de la Neica Nimeni. De la Neaoșul Neica Nimeni. Ai văzut ce a zis săptămâna trecută?

 Că pentru el Ghencea a murit, că îi plăcea stadionul ăla vechi, cu treptele alea pe care le-a coborât el cu cinci bodyguarzi în spate să-i dea un pumn unui suporter de la Steaua, sau Ghencea aia când el a pus jucătorii în genunchi în fața galeriei, mă. Noroc că n-a prins generațiile noastre, ce genunchi își lua el”.

Gigi Becali, gură-spartă al fotbalului românesc. Foto Sportpictures
Gigi Becali, gură-spartă al fotbalului românesc. Foto Sportpictures

Gigi Becali a intrat în direct și a încercat să-l tempereze pe Valeriu Răchită. „Înainte de toate, am o rugăminte. Nu mai lăsa invitații să jignească oamenii. Spune-i lui Răchită să termine cu jignirile! MM e fratele meu. Nu pot să intru să vorbesc cu tine, iar fratele meu să fie jignit. Comentați dacă vreți, dar vremurile cu jignirile au trecut!

Mi-a zis MM: «Bă Gigi, tu ești fratele meu mai mare. Se poate așa ceva?». Pentru ce ironie? Nu știi să vorbești despre fotbal? Dacă nu știi, stai acasă! Să vină altul. Dacă nu-i place, ce? Dacă nu-i place, care-i treaba, trebuie să jignești?! Până la urmă, ăla e om să ironizeze? Ironie este el! El nu vede că este el ironie?”.

În acel moment, Răchită a intervenit și a provocat un dialog plin de jigniri:

Răchită: „Nici nu știi ce înseamnă ironic”

Becali: „Tu ești ironic ca făptură!”

Răchită: „Unde ați învățat-o domnule Becali pe asta, la Jilava?”

Becali: „Vai de capul tău! Vezi-ți bă de treaba ta! Bă țărănoiule, nici nu ar trebui să vorbești! L-am lăsat în pace și tot a comentat, tot a comentat. Țărănoi prostovan, văd că este obraznic deja, se crede comentator”.

Ați scris mai multe cărți decât ați citit

Răchită: „Știți care este diferența dintre noi doi? Ați făcut școala la Rahova, eu la Prahova. Ați scris mai multe cărți decât ați citit”

Becali: „Păi, da, am scris, că tu ești prea prost, bă! Ești prea țărănoi!”

Răchită: „Ești un cioban! Un cioban ești!”

Becali: „Eu pot să jignesc, că sunt Becali! Dar țărănoiul ăla de ce jignește? Dobitocul ăla?”

Răchită: „Ești un cioban, un cioban!”

Becali: „Cioban, da, dar nu idiot! Nu m-am mai enervat de 10 ani, mă. Dar ăsta chiar că m-a enervat”.

Apoi, totul s-a liniștit imediat. Ca în celebrul episod petrecut cu ani în urmă între Gigi Becali și Mitică Dragomir - ”El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat” -, finanțatorul FCSB și Valeriu Răchită au dat-o la pace: „Gata, să ne împăcăm. Gata, ne-am dat mâna, ne împăcăm. Uite, a venit duhovnicul să iau dezlegare iar. Gata, mi-a făcut semnul crucii. Gata, ne-am împăcat, părinte! Le cer iertare în fața ta”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite