Serbia, îngropată de Novak Djokovici. Trei mingi de calificare ratate și adio finala Cupei Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serbia a fost eliminată de Italia în semifinalele Cupei Davis, întâlnire în care lui Novak Djokovici nu i-a ieșit nimic. Nole a pierdut atât meciul de simplu, contra copilului-minune al peninsularilor, Jannik Sinner, cât și partida decisivă de dublu.

Djokovici a pierdut contra lui Sinner a doua oară în 11 zile. Foto Getty images
Djokovici a pierdut contra lui Sinner a doua oară în 11 zile. Foto Getty images

În finala Cupei Davis se vor înfrunta Australia și Italia, duminică, începând cu ora 17.00, la Malaga. Formația de la Antipozi a trecut în semifinale de Finlanda cu 2-0, în timp ce ”macaronarii” au învins cu mari emoții de Serbia.

Dacă prima confruntare nu a avut istoric, a doua a fost presărată cu momente pe muchie de cuțit. Țara vecină a condus cu 1-0 după ce Miomir Kecmanovic a trecut în trei seturi de Lorenzo Mussetti cu 6-7 (7), 6-2, 6-1. Apoi au intrat pe teren Novak Djokovici și Jannick Sinner, protagoniștii Turneului Campionilor, abia încheiat zilele trecute, când cei doi și-au împărțit victoriile: italianul în faza grupelor (14 noiembrie), iar sârbul în marea finală (19 noiembrie).

Executat și la dublu

Nole a făcut iar show, alterntând loviturile câștigătoare cu greșelile, s-a certat cu publicul italian, a dirijat corul huiduielilor. A pierdut primul set cu 6-2, a revenit spectaculos în partea a doua, pe care a câștigat-o cu același scor.  În decisiv, Novak Djokovici a avut trei mingi de meci și de calificare în finală, la scorul de 5-4, dar Jannik Sinner a reușit să le anuleze pe toate. Sârbul și-a cedat apoi serviciul, după care italianul de 20 de ani nu a ratat oportunitatea de a închide meciul: 6-2, 2-6, 7-5.

S-a făcut 1-1, după care cei doi jucători s-a confruntat și în întâlnirea de dublu. Perechea Jannik Sinner/Lorenzo Sonego a adus punctul câștigător după ce a trecut de Momir Kecmanovic/Novak Djokovici cu 6-3, 6-4, astfel că Italia va juca a șaptea finală de Cupa Davis, după cele din 1960, 1961, 1976, 1977, 1979, 1998, reușind o singură dată să ridice deasupra capului Salatiera de Argint, în 1976.

Nole și-a asumat responsabilitatea pentru înfrângere, la conferința de presă: ”Felicit Italia, a meritat să se califice. Mai ales Jannik, aproape că nu a ratat deloc. Pentru mine, personal, este o mare dezamăgire. Îmi asum responsabilitatea pentru cele trei mingi de meci ratate. Sunt o tragedie. Când pierzi pentru țara ta, gustul amar este și mai mare, dar ce putem face? Să mergem înainte. A fost un an grozav pentru mine, dar nu s-a încheiat cum mi-aș fi dorit”.   

Cupa Davis, semifinale

Italia - Serbia 2-1

Lorenzo Musetti - Miomir Kecmanovic 7-6(7), 2-6, 1-6

Jannik Sinner - Novak Djokovic 6-2, 2-6, 7-5

Jannik Sinner/Lorenzo Sonego - Novak Djokovic/Miomir Kecmanovic 6-3, 6-4

Finlanda - Australia 0-2

Otto Virtanen - Alexei Popyrin 6-7(5), 2-6

Emil Ruusuvuori - Alex De Minaur 4-6, 3-6

Finala

Italia - Australia

Duminică, de la ora 17.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite