Scandalul scandărilor xenofobe continuă. Gigă Popescu: „Dacă nu suportă ce e în tribune, să nu mai facă sport de performanţă”. Replica lui Attila Hadnagy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Hadnagy. Sursă FOTO: Facebook
Attila Hadnagy. Sursă FOTO: Facebook

Reprezentanţii Sepsi Sf. Gheorghe au comentant scandările xenofobe făcute în timpul meciului Farul - Sepsi, atunci când din galeria gazdelor s-a auzit „Afară, afară cu ungurii din ţară!”. Ulterior, şi Gică Popescu a reacţionat la aceste comentarii subliniind că „Dacă nu mai suportă ce e în tribune, atunci să nu mai facă sport de performanţă!”, însă preşedintele de la Farul, Attila Hadnagy, i-a dat replica imediat.

Cei de la Farul au transmis iniţial un comunicat de presă în care şi-au arătat poziţia oficială faţă de scandările din tribună, subliniind faptul că „este în total dezacord cu orice acţiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare”. 

„Partida cu Sepsi Sf. Gheorghe continuă şi după ultimul fluier al arbitrului şi nu în plan sportiv...    Constatăm, cu regret, că analiza pe care o fac reprezentanţii echipei Sepsi după acest meci spectaculos, la care au contribuit ambele formaţii, o reprezintă anumite evenimente petrecute în tribună şi, în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegaţia echipei oaspete, suntem primii pe care le regretăm.    Constanţa este în primul rând un oraş multicultural, un conglomerat de 17 etnii (!!!): români, aromâni, armeni, bulgari, turci, tătari, lipoveni, greci, germani, italieni, sârbi, evrei, ruşi, ucraineni, găgăuzi, albanezi şi chiar unguri !    Ca urmare, Farul Constanţa transmite din nou, şi pe această cale, că este în total dezacord cu orice acţiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare.    Împreună suntem mai puternici!”, potrivit unei postări făcute contul oficial de Facebook al echipei de fotbal. 

Gică Popescu, replică pentru Sepsi

De asemenea, şi Gică Popescu a comentat incidentul şi a reacţionat la ameninţarea celor de la Sepsi privind retragea din campionat: „Dacă nu mai suportă ce e în tribune, atunci să nu mai facă sport de performanţă! Eu şi toţi ceilalţi din club regretăm acele scandări, dar în sport se întâmplă şi astfel de lucruri, nu ai cum să zici că renunţi atunci când îţi strigă cineva ceva din tribună. 

Ceea ce fac cei de la Sepsi arată cea mai mare lipsă de bărbăţie care poate exista la un sportiv de performanţă. Mai şi spui că ai reprezentat România în cupele europene, după care te plângi ca un copil că ai fost afectat de nişte scandări. Păi, dacă ai clacat din cauza a 500 de suporteri, ce faci când o să joci cu 30.000 de oameni? Repet, dacă spui că nu poţi să joci în aceste condiţii, atunci n-ai ce căuta la nivel înalt!”, a transmis acesta. 

Totdată, a transmis că regretă scandările şi şi-a cerut scuze pentru ele. 

„Regretăm scandările, ne cerem scuze, pregătim şi un comunicat în acest sens, dar de aici şi până să zici că ai pierdut din cauza asta, mi se pare o poveste de adormit copiii. Poveşti, poveşti! Dacă eşti profesionist şi eşti concentrat când joci, nici nu auzi ce ţi se strigă din tribună.    O spune unul care are sute de meciuri disputate pe stadioane ostile, unde zeci de mii de oameni îmi erau potrivnici şi mie, şi echipei mele. De multe ori, nici măcar fluierul arbitrului nu-l auzi. A, dacă nu eşti concentrat, normal că auzi tot ce vorbesc spectatorii între ei”, a adăugat acesta pentru gsp.ro, punctând faptul că reacţia oficială a echipei Sepsi ar avea mai multe dedesupturi. 

„Când pierzi două meciuri la rând, e normal să îţi doreşti să abaţi atenţia de la rezultatele echipei. Dar gata cu copilăriile astea! Suntem la fotbal, deci să ne comportăm bărbăteşte! Vă spun ceva şi sunt absolut sigur de acest lucru. 

Dacă ar fi câştigat meciul, şi ar fi putut să o facă fiindcă au avut ocazii!, atunci cu siguranţă nu i-ar mai fi deranjat scandările. Absolut deloc nu i-ar fi deranjat. Aşa însă, au fost foarte afectaţi şi au cedat presiunii a 500 de oameni. E uşor să dai vina pe altcineva, dar o echipă de cupele europene ar fi trebuit să se comporte altfel. 

Să accepte ce e de acceptat, aşa cum şi noi acceptăm că ceea ce s-a scandat nu e permis şi chiar am avut şi o să mai avem discuţii cu cei din galerie, pentru le atrage atenţia să nu se mai repete pe viitor. Dar una e una, alta e alta. Fotbalul e pentru bărbaţi, iar copilăriile celor de la Sepsi nu conving pe nimeni”, a fost replica lui Gică Popescu. 

Attila Hadnagy îl ţine în corzi pe Gică Popescu

Ulterior, directorul general al Sepsi, Attila Hadnagy, a reacţionat vehement. 

„Cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. Îi felicităm pentru fani, dar să-şi susţină echipa, nu să ne dea pe noi afară din ţară! Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm! 

Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem şi gata! Cu ce-am greşit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe! Nimeni nu o să spună asta pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorţi din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe, România. Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România. 

Arbitrii să fie mai atenţi şi la ce e în tribune. Să oprească meciurile! Orice pas de pe banca noastră e văzut, dar nenorocirile din tribune nu le aude chiar nimeni? Cerem sancţiuni aspre! Aşa nu se mai poate! Mereu am tăcut, însă nu mai putem aşa”, a conchis acesta. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite