Scandal după eliminarea lui Novak Djokovici la Monte Carlo. Se cere Hawk-Eye și la turneele pe zgură

0
Publicat:

Novak Djokovici (Serbia, 1 ATP) a pierdut un punct crucial în timpul meciului contra lui Lorenzo Musetti (Italia, 21 ATP), în optimile turneului Masters de la Monte Carlo, oraș în care Nole are reședința. Sârbul a fost învins cu 6-4, 5-7, 4-6 de italian.

La scorul de 6-4, 4-3 pentru el, adversarul lui Novak Djokovici a trimis mingea în aut, dar arbitrii nu au putut identifica urma. În ciuda protestelor sârbului, care i-a arătat clar urmele loviturii, Aurelie Tourte i-a acordat punctul lui Musetti.  Reluările au arătat că aceasta s-a înșelat, iar de la acest punct a început căderea lui Djokovici.

La conferința de presă de după partidă, Nole s-a arătat necăjit, însă nu a pus înfrângerea pe contra lui  Lorenzo Musetti pe faptul că arbitrii au greșit în defavoarea sa: „Nu cred că e o catastrofă, dar mă simt prost pentru că am pierdut meciul. Asta e tot. Felicitări adversarului meu. Merg înainte. Mă simt îngrozitor după un asemenea meci, sincer. Dar felicitări, a fost tare în momentele importante și asta e”, a declarat liderul ATP.

Darren Cahill explică de ce arbitrajul video nu e implementat pe zgură

Însă un coleg al lui Novak Djokovici, tenismenul Benjamin Lock pe rețelele de socializare, transmițând un mesaj dur la adresa arbitrilor și a organizatorilor turneelor pe zgură.

Novak Djokovici a fost eliminat la Monte Carlo. Foto EPA EFE
Novak Djokovici a fost eliminat la Monte Carlo. Foto EPA EFE

„Arbitrii fac atât de multe greșeli pe zgură, încât a devenit ridicol! De ce nu avem arbitraj electronic sau Hawk-Eye pentru turneele din sezonul de zgură?”, a spus Lock. Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill a făcut lumină: „Nu există nicio garanție că urma arătat de Hawk-Eye este corectă.

Sistemul nu a trecut testul de acuratețe pentru zgură. Tocmai de aceea nu este folosit. Este periculos să folosim Hawk-Eye ca să arătăm urmele mingiilor pe zgură la televizor pentru că nu sunt imagini pe care ne putem baza. Asta este opinia mea”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite