Video Românca Sabrina Ionescu, meci incredibil în campionatul de baschet american. Și-a calificat echipa în semifinale

0
Publicat:

Sabrina Ionescu, jucătoarea de 26 de ani de origine română care evoluează de patru ani în WNBA, liga profesionistă de baschet din Statele Unite rezervată fetelor, a făcut un meci senzațional miercuri dimineața în play-off pentru New York Liberty, echipa sa, calificând-o în semifinale.

Sabrina Ionescu a marcat 36 de puncte FOTO Brandon Todd/New York Liberty
Sabrina Ionescu a marcat 36 de puncte FOTO Brandon Todd/New York Liberty

New York Liberty a învins Atlanta Dream cu 91-82, iar Sabrina Ionescu a marcat nu mai puțin de 36 de puncte, având și nouă pase decisive și fiind declarată cea mai bună jucătoare a partidei. Iar Sabrina Ionescu devine prima jucătoare din istoria WNBA ce reușește minimum 35 de puncte într-o partidă din play-off.

Și, grație, evoluțiilor Sabrinei Ionescu, New York Liberty este favorită în această ediție de campionat pentru a ajunge în finala WNBA și pentru a câștiga primul titlu de campioană din istoria clubului înființat în 1997.

“Scopul nostru suprem este să câștigăm campionatul, însă pentru a ne atinge obiectivul trebuie să câștigăm fiecare confruntare”, a declarat Sabrina Ionescu după meci.

În semifinalele WNBA, ce încep pe 29 septembrie, New York Liberty va înfrunta echipa Las Vegas Aces.

Sabrina Ionescu și-a depășit clar adversarele FOTO Brandon Todd/New York Liberty
Sabrina Ionescu și-a depășit clar adversarele FOTO Brandon Todd/New York Liberty

Din 2020, Sabrina Ionescu evoluează pentru echipa New York Liberty în WNBA, iar în 2021 a devenit cea mai tânără jucătoare din istoria campionatului nord-american care reuşeşte un triple-double, termen din baschet ce desemnează minimum 10 pase decisive, 10 recuperări şi tot atâtea puncte reuşite într-o singură partidă. La ora actuală, Sabrina a ajuns la nu mai puțin de 4.472 puncte marcate pentru New York Liberty.

Sabrina este prima jucătoare din istoria WNBA ce a reușit peste 500 de puncte, peste 200 de recuperări și peste 200 de pase decisive într-un singur sezon.

În 2023, Sabrina Ionescu a ajuns cu New York Liberty în finala WNBA, pierzând însă în fața echipei din Las Vegas, aceeași echipă pe care o va înfrunta în semifinale.

Sabrina Ionescu s-a născut în California, în Statele Unite, pe data de 6 decembrie 1997, exact în anul în care se înființa New York Liberty, echipa pentru care joacă acum. Tatăl său, Dan Ionescu, a plecat din România la Revoluţia din decembrie 1989, în căutarea unui trai mai bun peste Ocean. Acesta avea să îşi reunească familia după câteva luni, în primăvara anului 1990, luându-i alături de el pe soţia Liliana şi pe primul lor fiu, Andrei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite