Presă: Lionel Messi va juca la Inter Miami. Este primul contract al argentinianului în afara Europei

0
Publicat:

Fotbalistul argentinian Lionel Messi va refuza un contract profitabil în Arabia Saudită şi va semna cu echipa americană Inter Miami după despărţirea de campioana Franţei, Paris Saint-Germain, informează miercuri BBC, citat de Reuters.

Messi va semna un contract cu Inter Miami FOTO Getty Images
Messi va semna un contract cu Inter Miami FOTO Getty Images

Messi a jucat în weekend ultimul său pentru PSG, iar presa a speculat că el ar putea reveni la FC Barcelona, dar clubul spaniol are mâinile legate datorită regulilor fair play-ului financiar impuse de la Liga, relatează Agerpres.

Dacă acordul cu gruparea din Miami se va concretiza, argentinianul, care pe 24 iunie va împlini 36 de ani, va juca pentru prima oară în afara Europei de când a ajuns la juniorii Barcei la vârsta de 13 ani. El este cel mai bun marcator din istoria formaţiei spaniole, cu 672 de goluri. Messi a vrut să meargă la un club unde ar putea avea în cele din urmă o participaţie, a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters o sursă care cunoaşte negocierile.

De asemenea, el a vrut să maximizeze acordul pe care îl are cu Adidas şi relaţia dintre Liga nord-americană de fotbal (MLS) şi Apple.

A obținut Balonul de Aur de 7 ori

Campion mondial cu Argentina la sfârşitul anului trecut, Messi, care a obţinut de şapte ori Balonul de Aur, a câştigat Ligue 1 în cele două sezoane petrecute la PSG. Presa a indicat recent că fotbalistul ar putea semna cu echipa saudită Al-Hilal, de la care a primit o ofertă oficială. Ţara din Golf încearcă să-i atragă pe cei mai mari fotbalişti în campionatul său şi a reuşit să-l convingă pe atacantul portughez Cristiano Ronaldo să vină la Al-Nassr puţin după Cupa Mondială. Atacantul francez Karim Benzema a semnat cu Al-Ittihad în această săptămână.

Unul dintre proprietarii lui Inter Miami este fostul căpitan al naţionalei Angliei David Beckham, una dintre primele vedete europene care au jucat în MLS. El a cucerit de două ori Cupa MLS cu Los Angeles Galaxy. Reuters a contactat MLS şi Inter Miami pentru comentarii.   

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite