Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

0
Publicat:

Judecătorii de la Sports Resolutions i-au cerut Simonei Halep să explice neregulile din pașaportul ei biologic, pentru a arăta că nu sunt rezultatul utilizării substanțelor interzise, așa cum a susținut ITIA. Românca și echipa ei de avocați au prezentat trei argumente destul de puerile, dar toate au fost respinse, conform dosarului publicat de Agenția de Integritate.

Simona Halep a avut și nereguli în pașaportul biologic. Foto Getty images
Simona Halep a avut și nereguli în pașaportul biologic. Foto Getty images

1. O intervenție chirurgicală suferită de Simona Halep după US Open 2022.

2. Un argument cenzurat în documentul ITIA, cel mai probabil pentru că este vorba despre o chestiune intimă.

3. Sistarea antrenamentelor după acea operație până pe data de 7 noiembrie 2022, ceea ce i-a dat peste cap organismul.

Tribunalul a respins pe loc toate cele trei motivări: „Examinăm acum cei 3 factori de confuzie pe care jucătoarea îi invocă ca fiind suficient de influenți asupra probelor sale de sânge ABP (n.r. - pașaportul biologic): nu este necesar să intrăm în mai multe detalii cu privire la acest prim factor de confuzie (n.r. - intervenția chirurgicală), deoarece probele nu arată nici pe departe că sângerarea din timpul intervenției a avut un efect asupra ABP-ului său.

Tribunalul concluzionează că... (al doilea argument al Simonei, care este cenzurat) nu a avut niciun efect semnificativ asupra RAB-ului (n.r.- un indicator din pașaportul biologic) doamnei Halep și nu poate fi luată în considerare în decizia noastră. Tribunalul concluzionează că lipsa de antrenament nu este un factor de confuzie care să fi influențat în mod semnificativ valorile din probele de sânge ABP ale jucătoarei“, a concluzionat Sport Resolutions.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite