Mircea Lucescu, călcat în picioare de ucraineni: Ultimul scandal care i-a stricat şi mai mult imaginea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu are o viaţă tot mai grea din postura de antrenor, la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu are o viaţă tot mai grea din postura de antrenor, la Dinamo Kiev

Tehnicianul de 76 de ani duce propriul său război cu iubitorii fotbalului într-o ţară devastată de un alt război, cel cu Rusia.

Mircea Lucescu a adus echipa sa, Dinamo Kiev, în România, de când a început agresiunea militară a Rusiei, la data de 24 februarie. 

În plus, tehnicianul român a colaborat strâns cu federaţia condusă de Răzvan Burleanu, astfel încât jucătorii străini din campionatul ucrainean să tranziteze România, fără probleme, în drumurile lor spre ţările lor natale.

În ciuda acestor eforturi, Lucescu a devenit ţinta criticilor, în Ucraina. Mai întâi, pentru că s-a arătat împotriva sancţiunilor sportive impuse Rusiei. Argumentele sale i-au agravat şi mai mult conflictul cu fanii lui Dinamo Kiev. Care, încă de la instalarea românului în funcţie, i-au cerut demisia din cauza trecutului său la rivala Şahtior Doneţk.

Acum, potrivit Orange Sport, un alt subiect l-a transformat pe Mircea Lucescu în „sacul de box“ al criticilor, în Ucraina. Concret, clubul Dinamo Kiev refuză să-şi elibereze jucătorii pentru o acţiune a echipei naţionale, în Qatar, începând cu data de 29 aprilie. Ucraina intenţionează să aibă un stagiu de pregătire, la Doha, plus nişte partide amicale. Asta în condiţiile în care ucrainenii vor juca un prim baraj de calificare pentru Mondialul din 2022, la data de 1 iunie, cu Scoţia, în deplasare. Învingătoarea acestui meci va întâlni apoi Ţara Galilor, în deplasare, la data de 5 iunie, în barajul decisiv de calificare pentru CM 2022.

Revenind la Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev, atât tehnicianul român, cât şi conducerea clubului au primit critici pe bandă, pe motiv că ar pune beţe în roate echipei naţionale.

Ce a spus Miron Markovici, fost selecţioner al Ucrainei?

*Scuzaţi-mă, dar cine e Lucescu pentru ţara noastră? Există o naţională a Ucrainei şi vă mai spun ceva. E imposibil, deja întrece toate limitele! Pentru noi, cel mai important lucru e ca echipa să meargă în Qatar. Sunt surprins că, în acest moment, poate exista o poziţie precum cele ale lui Surkis şi Lucescu. Nici eu nu înţeleg de ce tac fotbaliştii. De ce nu spun că vor să meargă la echipa naţională?

*Ei trebuie să vorbească şi să spună: «Pe 29 aprilie mergem la naţională! Nu vreţi să ne daţi drumul, vom merge noi!». Ar trebui să decidă fotbaliştii, nu Surkis şi Lucescu. 

*Îi îndemn pe dinamovişti să renunţe la tot şi să meargă la naţională, dacă iubesc cu adevărat Ucraina şi vor să meargă la Cupa Mondială! Dacă nu vin acum, nu trebuie să fie chemaţi din nou. Drumul către echipa naţională trebuie să fie închis pentru ei. Acum e momentul să nu renunţăm la ţară.

Ce au scris fanii clubului Dinamo Kiev?

*În acest moment dificil pentru ţara noastră, considerăm că poziţia ruşinoasă a conducerii FC Dinamo provoacă, încă o dată, pierderi de imagine clubului din Kiev şi e contrară intereselor Ucrainei.

*Recent, au fost anunţate actualizări privind datele meciurilor naţionalei Ucrainei pentru Cupa Mondială. Inutil să spunem că participarea Ucrainei la astfel de competiţii mondiale e un prestigiu pentru ţară, iar în condiţiile actuale e o altă consolare pentru populaţia noastră. Pentru publicul larg, naţionala de fotbal a Ucrainei e principala echipă a ţării.

*Cu toate acestea, ultima declaraţie a conducerii Dinamo e surprinzătoare. Oamenii s-au confruntat cu o situaţie în care patronii de la Dinamo (n.r. - fraţii Surkis) au pus clubul mai presus de naţională, iar propriul interes mai presus de oameni, sub masca regulamentului FIFA şi a părerii mercenarului român Lucescu, care nu poate înţelege esenţa sancţiunilor sportive împotriva Rusiei.

*Într-un moment în care naţionala Ucrainei are toate şansele să meargă la Cupa Mondială, iar antrenorul său principal anunţă cantonamentul, conducerea lui Dinamo insistă că meciurile amicale, care n-au nicio semnificaţie, sunt mult mai importante decât pregătirea primei reprezentative. Echipa considerată o comoară naţională refuză să se supună intereselor echipei naţionale, exact aşa arată pentru publicul larg, iar asta se întâmplă într-un moment în care întreaga lume se uită la Ucraina!

*Acţiunile clubului Dinamo cu greu nu pot fi considerate sabotaj împotriva echipei naţionale.

*Jocurile cu granzii fotbalului european pentru care Dinamo a fost lăsată în străinătate nu par să aibă loc. În loc de Milan, Barcelona, ​​Ajax şi PSG, ni se oferă să urmărim meciuri cu Levski, Cluj şi Austria Viena. Galatasaray e pe locul 14 în campionat, iar Eintracht pe locul 10. Sunt rivali super-importanţi, din cauza cărora jucătorii de la Dinamo nu pot merge la naţională chiar acum. Încă există oameni naivi care cred că fraţii Surkis îşi ţin promisiunile.

*De asemenea, conform informaţiilor noastre, Grigorii Surkis (n.r. - fratele lui Igor Surkis) s-a întors la Kiev şi negociază cu autorităţile ucrainene pentru a-şi păstra locul sub soare. Avem un vis mare, că Ucraina şi fotbalul în special vor scăpa, în sfârşit, de toată această murdărie după război.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite