Michael Schumacher a fost externat: „Este treaz şi reacţionează!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Schumacher a ieşit din comă! El a fost mutat recent de la Spitalul Universitar din Grenoble la o clinică din Lausanne unde va continua procesul de recuperare.

Sabine Khem, managerul lui Schumacher, a trimis un comunicat: „Familia lui Michael doreşte să le mulţumească în mod special medicilor, echipei de îngrijire şi administraţiei spitalului din Grenoble, cât şi primilor salvatori care au intervenit la locul accidentului. Toţi au făcut o treabă extraordinară în timpul acestor prime luni“, se arată în comunicat.

Sabine Khem a mai afirmat că Michael Schumacher este conştient, recunoaşte şi reacţionează la vocile celor apropiaţi şi la atingeri. 

Familia şi conducerea spitalului din Grenoble nu vor organiza o conferinţă de presă. „Cerem tuturor, în viitor, să respecte faptul că această lungă fază de readaptare se va derula doar într-un cadru privat", se mai arată în comunicat.

"Schumacher a fost adus în această dimineaţă la Spitalul Universitar din Lausanne", a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtătorul de cuvânt al spitalului elveţian. Christen a afirmat că Schumacher are alături de el familia. "Familia este alături de el într-un spaţiu amenajat special pentru a avea intimitate şi pentru a-i asigura cea mai bună îngrijire. Ca la orice pacient, dorim să respectăm secretul medical şi intimitatea familiei", a precizat Darcy Christen.

Lausanne este la aproximativ 40 de kilometri de locuinţa septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman.

De 7 ori campion mondial în Formula 1, Michael Schumacher (45 de ani) a suferit un accident de schi pe 29 decembrie 2013 în staţiunea franceză Meribel şi a fost internat la Spitalul din Grenoble. După mai multe luni de comă indusă şi două operaţii pe creier, Schumi a început să dea semne de revenire. 

Interesant este că Germania întâlneşte Portugalia în această seară la Cupa Mondială, iar jucătorii germani au declarat că vor juca pentru Schumacher. 

Bild: Schumacher e treaz!

Bild schumi

Citeşte mai multe despre Michael Schumacher:

Michael Schumacher, victima medicilor? Posibile explicaţii pentru starea fostului pilot de Formula 1 Potrivit unei reviste din Germania, Michael Schumacher ar fi, de fapt, victima medicilor care i-au acordat primele îngrijiri după accidentul de schi suferit pe 29 decembrie 2013.

Un fost doctor din Formula 1 vorbeşte despre greşelile care s-au făcut în cazul lui Michael Schumacher La aproximativ trei luni de la accidentul pe care Michael Schumacher l-a suferit la schi, moment din care se află în comă, un medic american a vorbit despre greşelile care s-au făcut în cazul fostului pilot de Formula 1..

Michael Schumacher şi-a filmat propriul accident Interesul mass-media din întreaga lume faţă de accidentul lui Schumacher este enorm, însă declaraţiile oficiale vin cu greu.

BBC conturează traseul pe care îl are de parcurs Michael Schumacher, în drumul recuperării după ieşirea din comă Aflat de 39 de zile în coma indusă de medici după un accident pe care l-a suferit la schi, Michael Schumacher constituie un subiect zilnic în presa europeană.

Michael Schumacher, rănit grav într-un accident de schi. Germanul a fost evacuat cu elicopterul la spital Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică dimineaţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite