Mancini, plătit regește, i-a jignit pe arabi: gestul său de neînțeles de la Cupa Asiei VIDEO

0
Publicat:

Viața din Arabia Saudită nu e pentru toată lumea, în ciuda salariilor astronomice oferite de oficialii acestei țări. Deja au apărut în mass-media relatările europenilor care au ajuns în fotbalul saudit și care au probleme de adaptare. Și nu doar cei care ies în presă se află în tabăra nemulțumiților. Uneori, gesturile nonverbale spun mai multe decât cuvintele. Ceea ce se vede în cazul lui Roberto Mancini (59 de ani).

Roberto Mancini a lăsat naționala Italiei pentru a lucra în Regat. FOTO: Arhiva Adevărul
Roberto Mancini a lăsat naționala Italiei pentru a lucra în Regat. FOTO: Arhiva Adevărul

Italianul a renunțat la postul de selecționer în țara sa pentru a prelua naționala Arabiei Saudite în august 2023. În schimbul unui salariu colosal, la care n-ar fi ajuns niciodată în Italia, după cum Adevărul a arătat aici. Din păcate pentru Mancini, diferențele fotbalistice sunt uriașe în Regat comparativ cu Italia. Despre aceste diferențe a și vorbit fostul mijlocaș ofensiv, chiar înaintea Cupei Asiei. Această competiție s-a transformat acum într-o mare dezamăgire pentru Mancini și saudiți.

În confruntarea din optimi, cu Coreea de Sud, arabii au condus cu 1-0 până în minutul 90+9. La ultima fază însă, după un asalt sud-coreean început din minutul 80, reduta saudită a cedat. Cho Gue-Sung a înscris pentru 1-1 și, cum scorul a rămas neschimbat după 120 de minute, a urmat loteria loviturilor de departajare. Aici, Coreea de Sud s-a impus cu 4-2, urmând să întâlnească Australia în sferturi (vineri, ora 17.30).

Ceea ce a șocat în finalul meciului Arabia Saudită – Coreea de Sud a fost gestul lui Mancini de a-și abandona echipa! După două ratări succesive ale arabilor, prin Al-Naji și Ghareeb, sud-coreeanul Hwang Hee-Chan a luat mingea pentru a executa lovitura care a și trimis echipa sa în sferturile Cupei Asiei. Dacă Hwang Hee-Chan ar fi ratat de la punctul cu var, suspansul s-ar fi prelungit și Arabia Saudită ar mai fi avut o șansă. Aceste detalii n-au contat pentru Mancini care, pur și simplu, a plecat la vestiar, înainte ca Hwang Hee-Chan să șuteze la poartă!

VEZI CUM PLEACĂ MANCINI LA VESTIAR ÎNAINTE DE FINALUL PARTIDEI

Gestul selecționerului Arabiei Saudite a creat un val de furie în această țară. Mai ales că nici rezultatele sale, per ansamblu, nu sunt strălucite (4 victorii, 2 egaluri, 4 înfrângeri, golaveraj: 17-15). Într-o tentativă de a-și justifica plecarea de pe margine, înainte de terminarea meciului cu Coreea de Sud, Mancini a oferit o explicație șocantă la conferință: „Îmi cer scuze. Am crezut că meciul e terminat“.

VEZI SCUZA OFERITĂ DE MANCINI LA CONFERINȚĂ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite