Arabia Saudită, coșmarul europenilor: ce nu ni se spune la televizor, dezvăluit într-un interviu incendiar

0
Publicat:

Mult timp au încercat saudiții să demonteze zvonurile potrivit cărora vedetele aduse pe bani grei în Regat duc o viață nefericită. Din păcate pentru ei, dovezile în acest sens se înmulțesc și sunt de necontestat.

Arabii au încercat să creeze imaginea că în Regat curg doar lapte și miere
Arabii au încercat să creeze imaginea că în Regat curg doar lapte și miere

Plecarea lui Jordan Henderson (33 de ani), de la Al-Ittifaq Dammam la Ajax, după doar șase luni în Saudi Pro League a fost prima „fisură“. Acum, interviul acordat de fundașul Aymeric Laporte (29 de ani) în publicația spaniolă „As“ ne arată de ce niște vedete ținute în puf sunt, totuși, dornice să se întoarcă în Europa.

Să joci fotbal în Arabia Saudită, după o carieră în Europa, e, într-adevăr, o mare oportunitate. Dar pentru cine reușește să se adapteze la condițiile de aici. Localnicii n-au făcut mai nimic ca această adaptare să fie mai ușoară pentru noi. Sunt foarte mulți jucători europenei nemulțumiți aici. Încercăm, zi de zi, să stabilim o legătură cu coechipierii noștri saudiți la antrenamente. Dar, realist vorbind, progresul în acest sens e foarte mic. Parțial, pentru că nici acești jucători saudiți nu sunt obișnuiți să aibă atât de mulți colegi europenei. Și pentru ei totul e nou. Și ei încearcă să se adapteze la situația de acum“, și-a început Laporte declarațiile pentru „As“.

Mai departe, stoperul celor de la Al-Nassr a fost întrebat ce nu-i convine în viața de zi cu zi: „Nimic! Problemele nu sunt strict fotbalistice. Apar și după ce plecăm de la stadion. Aici, oamenii tratează totul superficial. Sunt, din păcate, neserioși în multe privințe. Negociezi ceva cu ei, stabilești un lucru și apoi cade totul. Și se vor și certa cu tine, după ce nu se țin de cuvânt! Sunt chestiuni de care nu m-am lovit în Europa. Desigur, saudiții plătesc bine, dar cam atât. În rest, nu prea le pasă de ce vrem noi. În Europa, câștigi bine, dar, ca sportiv de performanță, ești și foarte bine tratat, cu profesionalism“.

Aymeric Laporte în momentul prezentării sale la Al-Nassr Riad
Aymeric Laporte în momentul prezentării sale la Al-Nassr Riad

Adus în vara anului 2023 de la Manchester City pentru 27,5 milioane de euro, Laporte e departe de trofee la noua sa echipă. Al-Nassr Riad ocupă locul 2 în Saudi Pro League, la 7 puncte deja de liderul Al-Hilal Riad. Asta după ce, în sezonul trecut, sub comanda lui Guardiola, Laporte a câștigat tot cu City.

Dacă mă gândesc deja la revenirea în Europa? Momentan, nu. Dar când ești atât de descumpănit, după o perioadă atât de scurtă, nu e clar ce decizie vei lua pe viitor. Încă n-a venit momentul să plec din Arabia Saudită, însă, dacă lucrurile nu se vor schimba, e posibil să fac acest pas“, a încheiat internaționalul spaniol.

25

de milioane de euro pe an câștigă Aymeric Laporte la Al-Nassr Riad de care e legat contractual pentru trei ani. La City, el câștiga 7,2 milioane de euro pe sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite