Încredere nebună în Halep. Bookmakerii o văd deja favorită la câștigarea turneelor de Grand Slam

0
Publicat:

Deși a stat un an și jumătate în afara terenului de tenis, Simona Halep primește un uriaș vot de încredere din partea specialiștilor. Deocamdată fără o bază reală, având în vedere că românca a jucat doar meciul de aseară cu Paula Badosa, a trecut printr-o traumă și a ajuns totuși la vârsta de 32 de ani. Dorința de a arăta că nu este o trișoare, victoria de la TAS și tenacitatea de care a dat dovadă pe întreg parcursul carierei primează însă în fața motivelor enumerate mai sus, în opinia bookmakerilor.

Simona Halep a debutat ieri în turneul de la Miami. Foto Profimedia
Simona Halep a debutat ieri în turneul de la Miami. Foto Profimedia

Așa că, deși nu o văzuseră la lucru pe „noua Simona“, casele de pariuri o dau deja favorită la toate cele trei turnee de Grand Slam rămase de disputat în acest an, Roland Garros (27 mai - 9 iunie), Wimbledon (1-14 iulie) și US Open (26 august - 8 septembrie).

La Paris, Halep a avut cele mai bune rezultate în carieră. Pe lângă titlul cucerit în 2018 după finala disputată cu Sloane Stephens, Halep a mai disputat alte două finale, în 2014 și 2017, cu Maria Sharapova, respectiv Jelena Ostapenko. Aceste rezultate de excepție pe zgura franceză o recomandă pe româncă, în viziunea bookmakerilor, să se situeze în Top 5 al jucătoarelor cel mai îndreptățite să râvnească la marele trofeu. Aceștia i-au acordat sportivei noastre o cotă de 15.00 pentru a câștiga Roland Garros, fiind depășită doar de Iga Swiatek (2.10), Aryna Sabalenka (5.50), Coco Gauff (10.00), iar Elena Rybakina e creditată cu aceleași șanse ca Simona.

A 5-a favorită la Wimbledon și la US Open

La Wimbledon, acolo unde s-a impus în 2019 după o finală cu Serena Williams - a fost cea mai dură înfrângere a americancei în ultimul act al unui Grand Slam -, Halep pornește în cursa pentru titlu cu a 5-a șansă, având o cotă de 15.00. Înaintea sa se situează Iga Swiatek (4.50), Aryna Sabalenka (5.00), Elena Rybakina (7.00) și Ons Jabeur (12.00), în timp ce Marketa Vondrousova și Coco Gauff sunt la egalitate cu jucătoarea noastră.

La US Open, Simona Halep nu a obținut cele mai bune rezultate, dar se poate lăuda totuși cu o semifinală, în 2015. Chiar și așa, bookmakerii îi oferă sportivei noastre a cincea șansă la câștigarea trofeului la ediția din 2024, acordându-i o cotă de 12.00, după Iga Swiatek (3.75), Aryna Sabalenka (5.00), Coco Gauff (6.00) și Elena Rybakina (9.00).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite