Emma Răducanu, prăbușire incredibilă în clasamentul mondial! Riscă să iasă din Top 100 WTA

0
Publicat:

Emma Răducanu (20 de ani), jucătoarea cu tată român care reprezintă Marea Britanie a dispărut din topurile WTA exact așa cum a și apărut. Câștigătoarea US Open din 2021, performanța cu care a uimit lumea la vârsta majoratului, a avut un an 2022 dezamăgitor, care a readus-o în anonimat.

Emma Răducanu nu se regăsește. Foto EPA EFE
Emma Răducanu nu se regăsește. Foto EPA EFE

Acum, Emma trebuia să participe la turneul WTA250 de la Austin (27 februarie - 5 martie), dar a fost forțată să se retragă din cauza unei amigdalite, astfel că a ajuns pe locul 81 mondial. Iar dacă parcursul său continuă în acest fel, simpatica jucătoare va ieși din Top 100 WTA, în condițiile în care o clasare între primele 100 de tenismene înseamnă automat calificarea la turneele de Grand Slam, scrie gsp.ro.

Premiată de Regele Charles pentru serviciile aduse Marii Britanii, Emma Răducanu a fost măcinată de probleme fizice pe tot parcursul anului 2022, iar 2023 nu a început deloc bine pentru sportiva de origine română. S-a accidentat la gleznă la Australian Open, unde a ajuns doar până în turul doi.

Jucătoarea britanică va rămâne în Statele Unite pentru a se pregăti de Indian Wells, turneu care va debuta pe 6 martie. Ea a urcat cel mult în clasamentul mondial până pe locul 10 și are un singur titlu în palmares, cel de la US Open 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite