Emma Răducanu, prăbușire incredibilă în clasamentul mondial! Riscă să iasă din Top 100 WTA

0
Publicat:

Emma Răducanu (20 de ani), jucătoarea cu tată român care reprezintă Marea Britanie a dispărut din topurile WTA exact așa cum a și apărut. Câștigătoarea US Open din 2021, performanța cu care a uimit lumea la vârsta majoratului, a avut un an 2022 dezamăgitor, care a readus-o în anonimat.

Emma Răducanu nu se regăsește. Foto EPA EFE
Emma Răducanu nu se regăsește. Foto EPA EFE

Acum, Emma trebuia să participe la turneul WTA250 de la Austin (27 februarie - 5 martie), dar a fost forțată să se retragă din cauza unei amigdalite, astfel că a ajuns pe locul 81 mondial. Iar dacă parcursul său continuă în acest fel, simpatica jucătoare va ieși din Top 100 WTA, în condițiile în care o clasare între primele 100 de tenismene înseamnă automat calificarea la turneele de Grand Slam, scrie gsp.ro.

Premiată de Regele Charles pentru serviciile aduse Marii Britanii, Emma Răducanu a fost măcinată de probleme fizice pe tot parcursul anului 2022, iar 2023 nu a început deloc bine pentru sportiva de origine română. S-a accidentat la gleznă la Australian Open, unde a ajuns doar până în turul doi.

Jucătoarea britanică va rămâne în Statele Unite pentru a se pregăti de Indian Wells, turneu care va debuta pe 6 martie. Ea a urcat cel mult în clasamentul mondial până pe locul 10 și are un singur titlu în palmares, cel de la US Open 2021.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite