Dani Alves a câștigat 9,2 milioane de euro din partea statului spaniol, bani cu care își poate cumpăra libertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dani Alves a primit în urmă cu 3 zile o sentință dură: patru ani și jumătate de închisoare pentru agresarea sexuală a unei tinere de 23 de ani într-un club din Barcelona, ​​în decembrie 2022, pedeapsă din care a ispășit deja un an și o lună. Dar în această perioadă a avut parte și de o veste bună: a câștigat 9,2 milioane de euro, bani cu care va putea să-și cumpere libertatea.

Dani Alves începe procedurile de eliberare provizorie. Foto Profimedia
Dani Alves începe procedurile de eliberare provizorie. Foto Profimedia

Brazilianul va primi milioane de euro de la Fiscul spaniol, în urma proceselor pe care le-a câștigat asupra drepturilor sale de imagine și împotriva unui impresar FIFA. Iar legislația din țara iberică îi permite să iasă din închisoare dacă plătește cauțiunea, mai ales că întrunește condițiile legii: nu are condamnări anterioare, are o locuință în Barcelona și și-a predat pașaportul după ce a fost arestat pe 20 ianuarie anul trecut. În opinia avocatei sale, brazilianul îndeplinește condițiile pentru eliberarea provizorie.

În mai multe procese avute de Dani Alves în Spania, instanțele au stabilit că fotbalistul și-a plătit corect drepturile de imagine cât timp a fost jucător la FC Barcelona, astfel că va primi, în total, 9,2 milioane de euro. Este o gură de aer pentru fostul internațional brazilian, care era aproape de faliment, după ce acesta își risipise averea estimată la 55 de milioane de euro. Avocații lui Dani Alves declaraseră la proces că fostul fundaș „are un sold bancar negativ de 17.000 lire sterline”.

Cu acești bani, avocata brazilianului, Ines Guardiola, va putea cere eliberarea provizorie a fostului fotbalist. Dacă solicitarea va fi acceptată, atunci Dani Alves va fi nevoit să plătească o cauțiune de ordinul milioanelor de euro, iar brazilianul va fi nevoit să poarte o brățară electronică pentru a putea fi monitorizat în permanență de către autoritățile spaniole, scrie gsp.ro. De asemenea, Alves va trebui să facă vizite regulate la poliția din Barcelona.

Cum și-a tocat averea de 55 de milioane de euro

Dani Alves, deținătorul recordului de trofee câștigate - 43, la egalitate cu Messi - a obținut în carieră în jur de 55 de milioane de euro. Viața extravagantă, investițiile neinspirate, dar mai ales divorțul Dinorah Santana l-au ruinat pe fostul fotbalist. Instanța a decis blocarea conturilor și sechestrarea întregului său capital, după ce fosta consoartă l-a dat în judecată pentru neplata pensiei alimentare. Din acest motiv, familia lui Neymar a fost cea care a plătit suma cerută de tribunal ca daune pentru victima jucătorului, de 150.000 de euro. Banii au servit drept circumstanță atenuantă pentru a-i reduce din pedeapsă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite