Craiova, în lacrimi: Oltenii au ratat grupele Conference League și milioanele UEFA după un meci crunt VIDEO

0
Publicat:

La ce scandal au făcut oficialii Craiovei, după eliminarea ce-i drept stupidă a lui Paul Papp din pauza meciului tur, ai fi zis că cineva văzuse într-un glob de cristal că echipa ar fi câștigat, garantat, în repriza a doua a meciului de la Severin, cu Hapoel Beer Sheva, dacă s-ar fi jucat 11 la 11. Atunci însă, partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Andrei Ivan a ratat un penalty important la loviturile de departajare. FOTO: Facebook
Andrei Ivan a ratat un penalty important la loviturile de departajare. FOTO: Facebook

Dacă Papp a devenit țapul ispășitor din prima manșă, joi seară, în retur, partida a început cu ambele formații în egalitate numerică. S-a jucat 11 contra 11, iar israelienii au fost mai buni, în mod evident, în prima jumătate de oră. În care cele mai mari ocazii, vreo patru, au curs la poarta apărată de David Lazar.

La reluare, prima mare ocazie a fost trecută în dreptul Craiovei, după un șut foarte bun al lui Mateiu, trimis în corner de portarul Glazer (53). Apoi, meciul s-a mai echilibrat, comparativ cu primele 45 de minute. Ocaziile oltenilor s-au înmulțit, cele ale israelienilor s-au împuținat, dar nu s-a marcat. Și au urmat reprizele de prelungiri, așa cum era tot mai evident, cam din minutul 60 încolo.

În prelungiri, au venit, într-un final, și golurile, sarea și piperul fotbalului. Iar reușita de 1-0, semnată de croatul Ante Roguljić (26 de ani) pentru Craiova, în minutul 105, a fost o adevărată „bijuterie“. Pe care, din păcate, oltenii n-au prețuit-o suficient. Pentru că, imediat, la faza următoare, Hapoel Beer Sheva a marcat prin veteranul Tomer Hemed (35 de ani), fost jucător în Premier League, la Brighton, sau în La Liga, la Mallorca.

Până la final, echipa lui Mirel Rădoi a cam fost băgată în corzi, iar ocaziile, unele mari de tot, au curs la poarta lui David Lazar. Craiova a rezistat însă, iar după 120 de minute, tabela a arătat 1-1, ca la finalul partidei de la Severin. Așa că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, după un veritabil maraton fotbalistic! Aici, desfășurarea evenimentelor a fost așa:

*Craiova: 1-0 Roguljić

*Hapoel Beer Sheva: 1-1 Suleymanov

*Craiova: Ratare Andrei Ivan

*Hapoel Beer Sheva: 2-1 Keltjens

*Craiova: 2-2 Nistor

*Hapoel Beer Sheva: 3-2 Hélder Lopes

*Craiova: 3-3 Găman

*Hapoel Beer Sheva: 4-3 Dadya

*Craiova: Ratare Nicușor Bancu

Din păcate, odată cu ratarea căpitanului Nicușor Bancu – portarul a deviat șutul său în transversală – s-a încheiat și aventura europeană a Craiovei din acest sezon.

2.940.000

de euro ar fi primit CS U Craiova de la UEFA pentru calificarea în grupele Conference League.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite