Cel mai rușinos rezultat pentru Novak Djokovici. Nu a pățit asta nici când făcea primii pași în tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici nu a avut nicio șansă în semifinala de la Australian Open 2024 contra lui Jannik Sinner, care a trecut de sârb cu 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3. A fost un meci atât de modest pentru Nole - sau atât de bun pentru adversarul italian - încât liderul mondial a bifat o contraperformanță pe care nu a mai înregistrat-o niciodată într-un turneu major.

Novak Djokovici a spus adio turneului de la Melbourne. Foto Getty images
Novak Djokovici a spus adio turneului de la Melbourne. Foto Getty images

Cel mai titrat jucător nu a reușit să-și procure nici măcar o minge de break în întâlnirea cu Jannick Sinner! Acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar la cea mai dură înfrângere de carieră într-un Grand Slam, cu Marat Safin la Australian Open 2005 (0-6, 2-6, 1-6, cu sârbul venit atunci din calificări). Acum, cel mai bun jucător din istorie la retur a câștigat în doar 11% dintre situațiile în care italianul a pus în teren primul serviciu.

Trecuse de toate semifinalele jucate la Australian Open

Novak Djokovici a jucat contra lui Sinner a 48-a semifinală de Grand Slam a carierei și avea procentaj de 100% la Australian Open când a ajuns în penultimul act. De partea cealaltă, Sinner era în abia a doua semifinală la un turneu major, la precedenta experiență (Wimbledon 2023) fiind învins în minimum de seturi chiar de Nole.

Elevul lui Darren Cahill a fost dominant cu serviciul și și-a asigurat o victorie fantastică, 6-1, 6-2, 6-7, 6-3, calificându-se în prima finală de Grand Slam a carierei. El poate urca pe locul 3 în ATP, dacă se impune în finală, iar Medvedev pierde în a doua semifinală contra lui Zverev.

Cifrele spectaculoase ale lui Jannick Sinner

* Sinner nu doar că a devenit primul italian din istorie care joacă finala la Australian Open, dar e și primul jucător din Cizmă care învinge un număr unu mondial la un Grand Slam. În trecut, de 23 de ori au întâlnit italienii liderul mondial într-un turneu major și nu învinseseră niciodată.

* Jannick Sinner a ajuns la 4 victorii în carieră contra numărului 1 mondial (o victorie contra lui Alcaraz, 3 contra lui Djokovic). În Era Open, doar Rafa Nadal a reușit mai multe succese decât italianul când s-a întâlnit cu ocupantul fotoliului de lider în ATP: 5.

* La 22 de ani și 163 de zile, elevul lui Darren Cahill a devenit cel mai tânăr finalist la Melbourne de la Novak Djokovic, în 2008. Atunci, Nole câștiga ultimul act, învingându-l pe Tsonga.

În finala de vineri de la Australian Open, Jannick Sinner îl va întâlni pe învingătorul din duelul Daniil Medvedev - Alexander Zverev, meci care e pe cale să încapă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite