Ajax Amsterdam - Steaua Bucureşti, primul test al roş-albaştrilor pentru calificarea în optimile Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua va disputa joi meciul tur cu Ajax, la Amsterdam FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Steaua va disputa joi meciul tur cu Ajax, la Amsterdam FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Joi seară se va disputa meciul Ajax Amsterdam - Steaua Bucureşti, din prima manşă a şaisprezecimilor Europa League. Partida va începe la ora 20.00 şi va fi transmisă de DigiSport 1.

Steaua o va înfrunta pe Ajax în meciul tur programat la Amsterdam, urmând ca soarta calificării în faza optimilor să fie decisă pe Arena Naţională, în data de 21 februarie.

Laurenţiu Reghecampf a studiat obsesiv tot ceea ce înseamnă echipa Ajax în ultimele două luni şi singurul gând al roş-albştrilor în stagiul de pregătire a fost „dubla“ din şaisprezecimile Europa League. Concluzia generală a tehnicianul stelist este că olandezii sunt fragili în ofensivă şi letali în atac.

Pe de altă parte, antrenorul lui Ajax, Frank de Boer, a încurcat lucrurile la conferinţa de presă susţinută cu o zi înaintea meciului, când a spus că formula de joc folosită de tehnicianul echipei din Ghencea este 4-3-3, pe când steliştii vor juca la Amsterdam într-o aşezare 4-2-3-1. 

Nu cunoaşte adversarul, dar echipa sa e mai bună

Deşi nu cunoaşte echipa cu care se va duela, De Boer consideră că olandezii au prima şansă la calificare. Un alt amănunt care arată lipsa de interes a tehnicianului lui Ajax este declaraţia sa conform căreia ar putea consulta un fost jucător al Stelei, George Ogăraru, pe care îl va suna „azi sau mâine“, nicidecum că s-ar fi ocupat timpuriu de cunoaşterea adversarului.

Căpitanul lui Ajax, Siem de Jong, a declarat cu două zile înainte de meci că nu cunoaşte echipa Stelei. Mai mult, purtătorul banderolei a mărturisit că nici colegii săi nu au studiat echipa roş-albaştrilor şi că urmează, probabil, să vadă câteva meciuri în ajunul primei manşe, de la Amsterdam. 

Chiricheş, la ultimul meci?

Finanţatorul echipei din Ghencea a declarat că discuţiile pentru transferul fundaşului stelist sunt în plină desfăşurare, precizând că Vlad Chiricheş nu va pleca la formaţia antrenată de Cosmin Olăroiu, ci la o altă echipă.

Ajax Amsterdam, a opta putere a lumii pe care o înfruntă Steaua

Istoria roş-albaştrilor ilustrează dueluri tari cu şapte mari echipe din lume, dintre care Steaua a învins-o doar pe Barcelona. Pentru a întregi seria meciurilor cu cele mai galonate formaţii de pe mapamond, echipa din Ghencea trebuie să mai bifeze doar Manchester United şi Inter Milano.

Echipe probabile


Ajax (4-3-3): Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – Eriksen, Poulsen, Schone – Cuenca, De Jong, Fischer
Antrenor: Frank de Boer

Steaua (4-2-3-1): Tătăruşanu – Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Rusescu, Chipciu – Nikolici
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite