Solistul Guns N' Roses, Axl Rose, acuzat de agresiune sexuală. Incidentul ar fi avut loc în 1989

0
Publicat:

Fostul model, Sheila Kennedy, l-a dat în judecată pe solistul Guns N' Roses, Axl Rose, pentru o presupusă agresiune sexuală și violenţă.

Axl Rose, acuzat de agresiune sexuală FOTO Arhivă
Axl Rose, acuzat de agresiune sexuală FOTO Arhivă

Potrivit declaraţiilor ei, celebrul muzician rock ar fi devenit violent în timpul unei întâlniri în camera de hotel din New York, în 1989. Femeia a fost diagnosticată cu anxietate și depresie din cauza presupusului atac, se arată în documente, potrivit BBC News.

Reprezentanții lui Rose nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale jurnaliştilor sursei citate.

Sheila Kennedy solicită acu, despăgubiri de la artist, pentru suferința emoțională pe care i+a provocat-o. Avocații săi au cerut un proces cu juriu.

Cerera a fost depusă la Curtea Supremă din New York cu câteva zile înainte de expirarea unei legi care permite victimelor agresiunii sexuale să depună procese împotriva presupușilor lor atacatori, indiferent când a expirat termenul inițial de prescripție.

Povestea fotomodelului şi răspunsul artistului

Doamna Kennedy a spus în plângerea sa că era un model de 26 de ani, pentru revista Penthouse, când l-a întâlnit pe Axl Rose într-un club de noapte din New York. Se întâmpla la începutul anului 1989.

Muzicianul ar fi agresat-o fizic și sexual în camera lui de hotel câteva ore mai târziu, susține ea.

Alan S Gutman, avocatul lui Rose, a respins acuzațiile doamnei Kennedy într-o declarație pentru CNN.

„Mai simplu spus, acest incident nu s-a întâmplat niciodată”, a spus Gutman, care a adăugat că domnul Axl Rose „nu-și amintește” că a întâlnit-o vreodată pe doamna Kennedy.

De partea cealaltă, femeia declară că solistul a invitat-o pe ea şi pe un alt model la o petrecere cu alcool și droguri, în apartamentul său de hotel. Deși Sheila a spus că nu a deranjat-o, iniţial, invitaţia cântăreţului, acesta acesta „a împins-o pe Kennedy de perete și a sărutat-o”. Viziunea ei despre starul rock s-a schimbat pe parcursul acelei nopți.

Sheila Kennedy mai susține că l-a văzut pe Axl Rose făcând sex cu celălalt model într-un mod „agresiv” și care „a părut dureros pentru ea”. Ulterior, vocalistul Guns N' Roses ar fi agresat-o fizic și pe ea, care a încercat să îl confrunte. Povestește că a apucat-o „de păr și a târât-o prin apartament, înapoi în dormitorul lui”. Ea mai spune că sângera și a încercat să plece, dar domnul Rose a reținut-o și a agresat-o sexual.

Din cauza acestui atac, femeia a avut parte de suferință „emoțională, fizică, psihologică și financiară, pe tot parcursul vieții” și a dezvoltat „simptome asemănătoare tulburării de stres post-traumatic” atunci când aude muzica Guns N’ Roses.

Dr. Ann Olivarius, care o reprezintă pe doamna Kennedy, a susținut că industria muzicală a permis exemple similare de abatere. Ea a spus că speră ca datorită „curajului doamnei Kennedy și alte victime să-și găsească vocea”. Astfel de exemple vor servi drept „un punct de cotitură important pentru industria muzicală”.

Sheila Kennedy a descris, pentru prima dată, aspecte ale presupusului incident în autobiografia ei din 2016 „No One’s Pet” și în documentarul din 2021 „Look Away”, care detaliază acuzațiile de abuz în industria muzicală, a raportat revista Rolling Stone. Axl Rose s-a mai confruntat în trecut cu acuzații de comportament abuziv.

Fostele sale partenere, Erin Everly și Stephanie Seymour, l-au acuzat, de asemenea, de abuz fizic, într-un articol ce a fost publicat în revista People, în anul 1994.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite