Războiul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt continuă. Actrița îl acuză pe fostul soț de abuzuri fizice

0
Publicat:

Deși războiul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt pentru podgoria din Franța se apropie de final, dispute vechi sunt reaprinse, având în vedere noile documente oficiale în care se vorbește despre „abuzuri fizice” îndurate de actriță, relatează CNN.

Angelina Jolie și Brad Pitt
Angelina Jolie și Brad Pitt s-au căsătorit în anul 2014. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Actrița Angelina Jolie a depus joi o moțiune la Curtea Superioară din Los Angeles, a cărei copie a fost obținută de sursa citată, în care susține că a încercat să-i vândă fostului soț, Brad Pitt, partea din podgoria Miraval, însă negocierile au fost sortite eșecului. 

Conform aceluiași document, actorul i-a cerut Angelinei Jolie să semneze un acord de confidențialitate (NDA) prin care actrița nu avea voie „să vorbească (altfel decât în instanță) despre abuzul suferit de Jolie și de copiii lor, în încercarea de a asocia imaginea lui Pitt cu afacerea Miraval". 

Abuzul la care se face referire a avut loc înainte de incidentul din anul 2016, în care Angelina Jolie a afirmat că a fost agresată fizic de Brad Pitt în fața copiilor lor. 

Noul document depus săptămâna aceasta survine în urma procesului intentat de Pitt în anul 2022, în care acesta susținea că el și Jolie au încheiat un acord care prevedea faptul că niciunul dintre ei nu-și va vinde partea din podgorie fără acordul celuilalt. 

„Antecedentele de abuz fizic”

Într-un act din luna iunie a anului trecut, el a susținut că vânzarea de către Jolie a părții sale a fost „răzbunătoare" după o „hotărâre nefavorabilă privind custodia". 

În documentul depus joi se menționează că „antecedentele de abuz fizic ale lui Pitt asupra lui Jolie au început cu mult înainte de călătoria cu avionul a familiei din septembrie 2016 din Franța spre Los Angeles", însă nu sunt prezentate detalii despre aceste abuzuri anterioare. 

La proces, Jolie va dovedi, prin mărturii, e-mailuri, fotografii și alte dovezi, de ce Pitt era atât de îngrijorat de comportamentul său nepotrivit încât și-a aruncat în aer propria afacere de a cumpăra partea lui Jolie în Miraval pentru că aceasta a refuzat să fie de acord cu noul și vastul NDA", se arată în document. 

Actrița susține în actul depus joi că a fost de acord să semneze un NDA care „se limita la a nu denigra afacerea cu vinuri Miraval", ca parte a înțelegerii inițiale de a-i vinde lui Pitt partea sa în cadrul vinăriei, pe care erau aproape de a o finaliza la acea vreme. 

Brad Pitt a susținut anterior în documentul din iunie 2023 că, după ce Jolie nu a fost de acord să semneze NDA-ul său, ea a propus un alt acord de confidențialitate și mai amplu, care „ar fi prevăzut că în afară de pledoariile sau mărturiile în instanță, niciuna dintre părți nu va face, direct sau prin reprezentanții unei părți, într-un cadru public, vreo remarcă depreciativă despre cealaltă parte"

„Pitt să își asume responsabilitatea”

CNN a contactat un reprezentant al actorului pentru a comenta noile acuzații formulate în documentul de joi. 

„Domnul Pitt a refuzat să cumpere partea doamnei Jolie atunci când aceasta nu a vrut să fie redusă la tăcere prin NDA-ul său. Refuzând să-i cumpere partea, dar apoi dând-o în judecată, domnul Pitt a pus direct în discuție motivul pentru care acel NDA a fost atât de important pentru el și ceea ce spera că va îngropa: abuzul său asupra doamnei Jolie și a familiei lor", a spus joi Paul Murphy, avocatul lui Jolie, pentru CNN. 

După opt luni de amânări, această moțiune solicită Curții să îl forțeze pe domnul Pitt să prezinte în sfârșit aceste dovezi"

Jolie nu a depus niciodată plângere împotriva lui Pitt în legătură cu altercația din 2016, potrivit documentului, pentru că a crezut că „cea mai bună soluție era ca Pitt să își asume responsabilitatea și să ajute familia să se refacă după stresul post-traumatic pe care l-a provocat". 

Sursa citată a relatat anterior că Pitt nu a fost arestat sau acuzat în legătură cu incidentul din 2016, după ce FBI și-a finalizat ancheta, iar un reprezentant al actorului a respins varianta prezentată de Jolie cu privire la acel incident. 

Reprezentantul lui Pitt a declarat la acea vreme că „Brad și-a acceptat responsabilitatea pentru ceea ce a făcut, dar nu o va face pentru lucruri pe care nu le-a făcut". 

În luna octombrie a anului 2021, Jolie și-a vândut partea din podgorie către Tenute del Mondo, o filială a Stoli Group, controlată de oligarhul rus Yuri Shefler. 

Fostul cuplu a cumpărat podgoria din sudul Franței în anul 2008. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite