Mădălia Craiu: „România e șchioapă din multe puncte de vedere, dar asta înseamnă că nu poate să o ia decât în sus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actrița din „Clanul“ crede că, la fel ca în serial, societatea românească are multe probleme în momentul actual, dar mărturisește că vede viitorul optimist.

Actrița Mădălina Craiu, la filmările pentru serialul „Clanul“
Mădălina Craiu, în rolul jurnalistei de investigații din serialul „Clanul“ FOTO Pro TV

Povestea din serialul „Clanul“ de la Pro TV e bine ancorată în realitatea cotidiană din România: clanuri mafiote, răzbunări, arestări, interlopi, polițiști corupți, jurnaliști care speră să schimbe lumea. Actrița recunoaște că, până la acest serial, a încercat să se protejeze și să facă abstracție de realitatea din România, trăind într-o bulă.

Foarte mult timp m-am izolat de aceste informații și asta te ține într-o formă de negare. Nu mă uitam la televizor, nu citeam, nu mă interesa subiectul, era o formă de protecție, pentru că nu-ți place neapărat să descoperi atât de mult rău lumea înconjurătoare. Acum înțeleg un pic mai bine că face parte din umanitate, că trăim în lumea asta și că e destul de coerent să iei contact cu ea, să te intereseze să înțelegi cum se ajunge la asta și ce se poate face“, a mărturisit Mădălina Craiu la Adevărul Live.

Mădălina Craiu despre clanuri și corupție

E foarte greu, pentru că noi nu suntem în poziția de a schimba neapărat ceva, dar simpla acceptarea a faptului că există această lume e un pas în față. Adică eu negam că efectiv există clanuri, că există corupție, că există oameni care doresc răul altor oameni. Ilinca (personajul Mădălinei Craiu din „Clanul“, o jurnalistă de investigații – n.r.) își dorește cu adevărat să schimbe ceva prin lucrurile pe care le face și îi sunt puse foarte multe piedici de către oamenii aceștia. Încep să fiu mai atentă la faptul că lumea asta chiar există și că e mult mai prezentă decât credeam eu în bula în care mă închisesem“, a completat actrița.

Actrița crede că implicarea civică este foarte importantă și cu toate că, aparent, oamenii obișnuiți par să aibă „poziții destul de limitate“, din care nu pot schimba lucrurile, ei au, de fapt, la îndemână o armă foarte puternică: votul.

Poți să ajungi într-o poziție publică, să adopți un anumit tip de discurs și să speri că se va schimba ceva, ca vei inspira doi-trei oameni să-și ducă viața un pic mai activ din punct de vedere civic. Da, e foarte important să votăm, e foarte important să ne documentăm înainte de vota. De câțiva ani, eu am început să citesc înainte să votez, mă documentez despre candidații pe care pun ștampila. În felul acesta, chiar dacă nu avem o poziție publică sau o poziție de putere, putem schimba lucrurile într-o anumită măsură“, crede Mădălina Craiu.

Nu îmi pierd încă credința în umanitate, cred că viitorul e ofertant oriunde, pentru că oriunde e loc de evoluție. România eu un pic șchioapă din multe puncte de vedere, dar asta înseamnă că nu poate să o ia decât în sus, Dacă privești optimist, e deja o schimbare care ar putea să aducă ceva bun. Dacă zici «OK, așa e România, nimic nu merge la noi» nu se va schimba nimic, pentru că nu mai ai motivație să mai schimbi ceva“, a încheiat actrița.

Puteți urmări aici interviul integral cu Mădălina Craiu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite