Harry Belafonte a murit. Faimosul cântăreț și actor care a distrus barierele rasiale avea 96 de ani FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Harry Belafonte, cântărețul și actorul care a distrus barierele rasiale din SUA, a murit la vârsta de 96 de ani, la domiciliul său din Manhattan, relatează CNN.

Una dintre cele mai de succes vedete pop afro-americane din istorie, s-a bucurat de succes cu piesele „Island In The Sun”, „Mary's Boy Child” și „Banana Boat”. Însă cele mai mari realizări ale sale au fost în calitate de militant pentru drepturile persoanelor de culoare din SUA. 

Cântărețul a murit în urma unei insuficiențe cardiace congestive, a afirmat purtătorul său de cuvânt Ken Sunshine. 

Actrița Mia Farrow a fost printre primele care i-au adus un omagiu, amintindu-și de Belafonte ca fiind un „cântăreț minunat”. 

Mi-e dor de tine deja”, se arată în postarea publicată pe Twitter de actriță. 

Supranumit adesea „regele genului calypso”, Belafonte s-a născut în cartierul Harlem, New York, în 1927. 

După ce a abandonat liceul, s-a înrolat în Marină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ulterior, și-a urmat visul de a deveni actor, participând la cursuri de actorie. La aceste cursuri au participat și Marlon Brando, Walter Matthau și Tony Curtis.  

Belafonte și-a plătit cursurile cântând în cluburile din New York, unde a fost acompaniat de formații din care făceau parte Miles Davis și Charlie Parker. 

Acest lucru a dus la încheierea unui contract de înregistrare și, în căutare de materiale, Belafonte a început să studieze arhivele de cântece populare de la Biblioteca Congresului SUA, ajungând la muzica calypso cu care crescuseră părinții săi. 

S-a dovedit a fi o mișcare înțeleaptă. Piesele „Jamaica Farewell” și „Day-O” au fost incluse pe cel de-al treilea album al său, Calypso. Lansat în anul 1956, albumul a ocupat primul loc în topurile Billboard și se spune că a fost primul album al unui artist solo care s-a vândut în peste un milion de exemplare în SUA. 

De asemenea, cântărețul a jucat și în filmul „Island in the Sun”, alături de James Mason, Joan Fontaine și Joan Collins, cu care a avut o relație. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite