„Vine CHEFul“ să salveze restaurante cu probleme, din 10 martie, la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef
Victor Melian încearcă să repună pe picioare, în doar câteva
zile, restaurante aflate în impas FOTO Pro TV
Chef Victor Melian încearcă să repună pe picioare, în doar câteva zile, restaurante aflate în impas FOTO Pro TV

Din data de 10 martie, emisiunea „Vine CHEFul!“ promite să îmbunătăţească modul în care ar trebui să funcţioneze un restaurant, înglobând o serie extinsă de aspecte: de la modul de preparare al alimentelor, la noţiuni de business, design şi conceperea meniurilor, toate cu ajutorul lui chef Victor Melian, fost executive chef al unor restaurante de lux din Bucureşti.

Filmările sunt în desfăşurare, iar chef Victor Melian, gazda emisiunii, a întâlnit feluri de mâncare preparate incorect, meniuri prea stufoase, produse care se aflau pe lista de preţuri dar nu şi în frigiderele restaurantului. Fără să stea pe gânduri, a pus ordine în meniu, şi-a luat tunica de bucătar şi a demonstrat cu măiestrie modul de preparare al unor feluri de mâncare extrem de simplu de pregătit, dar spectaculoase prin gust şi aspect.

„Cel mai complicat lucru este să faci ceva simplu. Mâncare gustoasă, service excelent, o atmosferă placută, un restaurant primitor şi preţuri competitive. Împreună, toate acestea aduc succesul. Simplu, nu-i aşa?“, a declarat chef Melian.

Fie că este un business de familie sau pur şi simplu o afacere pornită de la o idee îndrăzneaţă, fiecare restaurant prezentat în emisiune are o poveste interesantă. Patronii îi vor povesti bucătarului profesionist toate momentele prin care au trecut, de la clipele de glorie când sala era plină, până la momentul în care au solicitat ajutorul echipei „Vine CHEFul!“, copleşiţi de problemele cu care se confruntă, şi niciunul nu va scăpa de observaţiile şi criticile acestuia. Spiritele se vor încinge în momentul în care preparatele testate de Victor au ingrediente lipsă sau sunt complet greşite din punct de vedere al pregătirii. Vor fi examinate până în cel mai mic detaliu meniul, calitatea preparatelor, costul acestora, bucătarii, personalul şi echipa de servire.

victor melian foto pro tv

Chef Victor Melian arată cum trebuie să funcţioneze un restaurant considerat de top FOTO Pro TV

Ajutat de o echipă de profesionişti, chef Victor Melian va reuşi să repună pe picioare un business în doar patru zile - de la conceperea unui meniu complet nou, special gândit pentru a corespunde specificului restaurantului, la elemente decorative noi sau training în prepararea unor feluri de mâncare excepţionale.

În prima zi, chef Victor Melian va identifica problemele cu care se confruntă proprietarii restaurantelor. Urmează punerea în aplicare a planului de acţiune, care cuprinde rebranding-ul preparatelor şi discuţia cu întreg staff-ul restaurantului, inducând o stare generală descrisă de un singur cuvânt: schimbare. Ulterior, restaurantul va fi închis pentru a începe marea schimbare, de la meniuri, la service. În ultima zi, proprietarul va descoperi schimbările iar cheful îi va prezenta meniul, schimbările la nivel de decor, îmbunătăţirile din bucătărie şi modalităţile de promovare.

„O mare parte din restaurante încă suferă de sechelele comuniste, dar nici Roma nu s-a construit peste noapte. Foarte puţini patroni de restaurante au curajul să investească în a încerca produse noi. Nu avem încă un restaurant cu stea Michelin, drumul e lung, dar eu nu-mi pierd niciodată speranţa“, a mai zis Victor Melian.

TV

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite