VIDEO Olivia Steer, faţă în faţă cu un medic. Teoriile activistei, desfiinţate de specialist: „Nu cumva vaccinaţii îi îmbolnăvesc pe nevaccinaţi?“

0
0
Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu
Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu

Fosta prezentatoare Olivia Steer, cunoscută pentru poziţia sa antivaccinare, a avut o discuţie în contradictoriu cu medicul pediatru Mihai Craiu, cei doi fiind prezenţi în cadrul unei emisiuni TV.

Invitaţi în emisiunea „Vorbeşte lumea“, difuzată de Pro TV, Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu şi-au prezentat argumentele împotriva, respectiv în favoarea vaccinurilor.

În timpul unei discuţii despre epidemia de rujeolă din România, Mihai Craiu a precizat că „pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea“.

„În prezent există o epidemie de rujeolă în România. Sunt 16.000 de cazuri de rujeolă, din septembrie 2016, şi sunt 62 de decese. Din toţi cei 62, există 61 de nevaccinaţi şi un vaccinat, care însă prezenta alte comorbităţi. În aceste cazuri, picătura care a umplut paharul a fost rujeola“, a declarat medicul.

Olivia Steer a reacţionat: „Domnul doctor trebuie să precizeze că există două tipuri de vaccin, virusul sălbatic şi virusul derivat din vaccin. Se ştie sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestaţi acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să ştim şi noi dacă nu cumva tocmai vaccinaţii îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinaţi“. 

Doctorul pediatru i-a argumentat faptul că rujeola este foarte contagioasă şi că nouă din 10 dintre copiii nevaccinaţi se pot îmbolnăvi în cazul în care intră în contact cu un copil bolnav: „Asta este una din ipotezele favorite ale fanilor doamnei Steer şi a celor care se opun vaccinării. În vaccin există o tulpină atenuată a virusului rujeolos, care se comportă ca un sparring-partner, el mimează, dar nu te omoară. Ştie când ne întâlnim cu virusul rujeolos să-l ţină la poartă. Trebuie să spunem că nouă din 10 copii care nu sunt vaccinaţi, dacă se întâlnesc cu un copil bolnav, şi este de spus că nici nu trebuie să se întâlnească, pentru că virusul trăieşte zeci de minute şi ore pe suprafeţe, adică dacă eu îmi duc copiii la grădiniţă, după ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru că aşa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 să se îmbolnăvească, e extrem de contagios. Cred că pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea“. 

Întrebat despre principalele beneficii ale vaccinurilor, medicul Mihai Craiu spune: „Vaccinurile au fost inventate acum aproape 100 de ani pentru a preveni boli cu potenţial contagios şi sunt destinate unor grupuri mari de oameni, deci populaţiilor. Ele vin şi replică în corpul copilului infecţia naturală cu organismul respectiv, patogen, virus sau bacterie, de aşa manieră încât seamănă cu un fel de antrenament. Este ca şi cum înaintea «marii finale» cu microbul respectiv faci un antrenament de aşa manieră încât să ştii cam cum va fi meciul respectiv. Cu alte cuvinte, vaccinurile pregătesc sistemul imun pentru întâlniri viitoare. E ca şi când mergem la şcoală pentru a ne pregăti pentru viaţă“.

„Eu aş vrea să mă plasez astăzi pe poziţia de mamă care are nişte nedumeriri şi nelămuriri. Pentru că cei care au rezerve vizavi de vaccinare se confruntă cu problema că întrebările pe care şi le pun nu au un răspuns satisfăcător. Ăsta este motivul pentru care ei au rezerve. Nu au rezerve pentru că s-au uitat pe Google. Nu au rezerve pentru că au vorbit cu o prietenă. Au rezerve pentru că au văzut că prietena lor s-a ales cu copil cu autism după un vaccin. Au nedumeriri când văd prospectul şi în prospect scrie «autism» sau «moarte»... Tu, dacă eşti un părinte responsabil care îşi cunoaşte drepturile, trebuie să primeşti un răspuns normal“, a spus Olivia Steer înainte de discuţie.

Întrebat dacă vaccinurile provoacă autism, medicul pediatru Mihai Craiu a răspuns: „Răspunsul simplu este nu. Şi trebuie să plecăm de la o realitate care a fost documentată de instituţiile abilitate că articolul faimos al lui Andy Wakefield este o fraudă ştiinţifică“. 

Olivia Steer a contracarat sugerând că studiile care arată că vaccinurile nu provoacă autism sunt finanţate de mari companii farmaceutice. Mai mult, ea a citat din cartea „Vaccinurile şi autoimunitatea“, semnată de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin şi Lucija Tomljenovic. „Diferenţa dintre noi doi e că eu nu am nevoie de cartea aia ca să ştiu ce scrie în ea, pentru că eu mă confrunt zi de zi la spital cu pacienţii care au aceste probleme“, a replicat medicul. 

Când Olivia Steer a adus în discuţie aluminiul drept un factor declanşator al autismului, replica medicului a fost: „Acei copii care se nasc şi care sunt alăptaţi la sân primesc în primele şase luni de viaţă mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi în primele şase luni din vaccinurile pe care trebuie să le facă la diverse scheme vaccinale... Cred că s-ar şti dacă ar exista o relaţie cauzală între aluminiu care, apropo, vorbim de patru micrograme, în toate vaccinurile pe care le-ar putea primi un copil într-o ţară dezvoltată a Uniunii Europene“.

Întrebată dacă a fost vaccinată şi dacă, la rândul ei, şi-a vaccinat copiii, soţia lui Andi Moisescu a mărturisit: „Informaţiile cu caracter medical sunt confidenţiale şi au caracter secret dintr-un motiv anume. Eu nu sunt medic, în primul rând. Tot ce spun pot să argumentez. Eu sunt împotriva unor substanţe pe care specialişti, cercetători ştiinţifici, spun că nu ar avea ce să caute în vaccinuri“. 

„O concluzie ar fi că, înainte de a vaccina, ar fi bine să informaţi părinţii cu privire la toate riscurile şi să vă asumaţi răspunderea că, dacă cumva copilul păţeşte ceva, răspundeţi penal şi civil pentru daunele provocate familiei“, a încheiat Olivia Steer.    

Olivia Steer este vârf de lance al nevaccinării, iar în ultimii ani a făcut o serie de afirmaţii care i-au revoltat pe specialişti, printre care „rujeola nu există“, poliomielita era doar o banală răceală înainte de introducerea vaccinurilor, „va veni curând o zi în care toţi oncologii care au prescris radioterapie şi chimioterapie vor fi condamnaţi pentru genocid“. De asemenea, ea a oferit şi o reţetă naturistă a vaccinului antigripal. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri