Olivia Steer: „Rujeola nu există”. Reacţia lui Raed Arafat

0
0

Cunoscută pentru lupta împotriva vaccinării, Olivia Steer a publicat un nou mesaj care stârneşte controverse. Vedeta de televiziune a afirmat că „Rujeola nu există”, făcând referire la o decizie a Curţii Supreme din Germania, din 2017.

UPDATE Olivia Steer i-a răspuns secretarului de stat Raed Arafat printr-un nou mesaj pe Facebook. „Pe Raed Arafat îl aşteaptă, în Germania, 100.000 de euro, dacă dovedeşte existenţa virusului rujeolic. Restul e can-can!“, este mesajul laconic al militantei anti-vaccin.

Secretarul de Stat Raed Arafat a reacţionat la aceste afirmaţii, explicând că acea decizie nu se referă la existenţa sau nu a virusului, ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îi prezintă un singur articol ştiinţific care deţine dovezile asupra existenţei virusului rujeolei, acesta primeşte 100.000 euro.

„După aproape cinci ani de lupta grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniştrilor sănătăţii, premierilor, medicilor cu state vechi de plată la producătorii de medicamente, blogggeriilor cumpăraţi pe 5 lei, mass media, pe 10 lei, cât şi trollilor ce se gudură la o bere şi un mic, rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de ţară! 

E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existenţă nu a putut fi dovedită de nici un cercetător/biolog/virusolog/imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamţ. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe ştiinţifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că "rujeola nu există", iar că vaccinarea s-a făcut din "motive sinistre", este mesajul postat pe Facebook de Olivia Steer.

Secretarul de Stat Raed Arafat a explicat în detaliu întâmplarea la care face referire fosta prezentatoare tv. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că afirmaţiile sunt „iresponsabile”, iar „Curtea Supremă  din Germania nu a zis niciodată că virusul nu există”.

„Va rog să va informaţi direct din surse credibile şi să nu va lăsaţi induşi în eroare, întrucât cazul respectiv este celebru iar decizia Curţii Supreme Germane nu se referă la existenţa sau nu a virusului ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îl prezintă un singur articol ştiinţific care deţine dovezile asupra existenţei virusului rujeolei, acesta primeşte 100.000 Euro. Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei întrucât el a înaintat 6 articole ştiinţifice care probează existenţa virusului rujeolei! Prima instanţa a dat dreptate lui Bardens şi a ordonat executarea plăţii sumei de 100.000 euro de către Lanka care a constestat decizia la o curte superioară.În cadrul curţii supreme s-a stabilit că Lanka să nu plătească pentru că este dreptul lui să spună dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigenţelor sale, însă Curtea Supremă Germană nu a zis niciodată că virusul nu există. Mai mult în cadrul procesului s-au folosit şi argumente precum faptul că Bardens a prezentat 6 articole care în mod coroborat conţin probele necesare asupra existenţei virusului rujeolei iar Lanka a explicat că el a cerut un singur articol care să conţînă toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înţeles în limba Germană“, a explicat Raed Arafat.

Campania anti-vaccinare a Oliviei Steer vine în contradicţie cu datele oficiale, care arată o creştere a numărului de cazuri de rujeolă. „Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 4 mai este 12.799, dintre care 52 de decese. În săptămâna 30.04. - 4.05.2018 au fost raportate încă 151 de cazuri nou confirmate în 18 judeţe şi în municipiul Bucureşti", a anunţat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri