TVR reacţionează în cazul procesului cu Olaianos și anunță că face apel: „Toleranţă zero pentru comportament violent"

0
Publicat:

După ce, miercuri, Marian Olaianos a câştigat, în primă instanţă, procesul în care a dat în judecată Televiziunea Română, postul public a anunțat că va face apel. Jurnalistul concediat anul trecut de la Televiziunea Publică, s-ar putea întoarce la TVR. 

Marian Olaianos. FOTO TVR
Marian Olaianos. FOTO TVR

„Toleranţă zero în Televiziunea Română pentru comportament violent", se arată în poziţia formulată TVR, în care este anunțat și apelul, citată de Paginademedia.ro

Televiziunea Română consideră că, prin comportamentul agresiv, „jurnalistul a comis o abatere gravă conform prevederilor Regulamentului Intern al SRTv, sancţionabilă cu desfacerea contractului de muncă."

Iată poziţia integrală transmisă de TVR:

"Televiziunea Română va face apel în procesul privind concedierea lui Marian Olaianos, în termenul legal.  Subliniem că fapta pentru care a fost cercertat face şi obiectul unui dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Marian Olaianos a fost concediat de TVR ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală ale jurnalistului asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale.

Reamintim că temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei de concediere a constat în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video ce surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei de cercetare disciplinară următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".

În cadrul procesului intentat de jurnalist prin care contestă decizia de concediere, Televiziunea Română va face apel în urma hotărârii judecătoreşti dispuse în primă instanţă. SRTv consideră că, prin comportamentul agresiv, jurnalistul a comis o abatere gravă conform prevederilor Regulamentului Intern al SRTv, sancţionabilă cu desfacerea contractului de muncă".

TVR a invocat „motive disciplinare grave”

Amintim că Marian Olaianos a fost concediat de la TVR pe 9 martie 2023, după scandalul cu colega sa de la Cultură, Nadine Vlădescu, postul public invocând „motive disciplinare grave”.

Marian Olaianos afost acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, cu care avusese o aventură.

„Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete”, a susținut aceasta. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.  

După ce a fost concediat, jurnalistul a dat în judecată televiziunea publică și a câştigat, săptămâna aceasta, în primă instanţă. Chiar dacă decizia nu e una definitivă, putând fi atacată la apel, ea reprezintă o mare lovitură dată de Marian Olaianos postului public de televiziune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite