Poetul Adrian Păunescu a cerut o singură dată în viață audiență la Elena Ceaușescu, pentru Victor Socaciu FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Păunescu l-a promovat pe Victor Socaciu la Cenaclul Flacăra și a intervenit pentru el la Elena Ceaușescu. Ce i-a cerut acesteia? Marți, 27 decembrie, la un an de la moartea lui Victor Socaciu, artistului îi este dedicată o ediție specială a emisiunii „Destine ca-n filme“, la TVR 2.

„Victor Socaciu este cel mai profund dintre cântăreţii noului val, cel mai cald, cel mai interesant, cel mai interiorizat“, spunea Adrian Păunescu la debutul unuia dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi interpreţi de muzică folk.

De la stânga la dreapta: Adrian Păunescu, Victor Socaciu, Octavian Paler pe o stradă
Victor Socaciu (centru) cu Octavian Paler și Adrian Păunescu (stânga) Foto Arhivă personală

În urmă cu un an, pe 27 decembrie 2021, lumea muzicii pierdea unul dintre reprezentanţii de seamă, care prin melodiile lui a bucurat generaţii de adolescenţi. Considerat unul dintre corifeii muzicii folk, Victor Socaciu s-a afirmat alături de Cenaclul Flacăra. După Revoluţie, artistul braşovean a continuat să lanseze cântece şi discuri de succes, iar în paralel a fondat şi organizat cel mai important festival al genului: „Om bun“.

Ce i-a cerut Adrian Păunescu Elenei Ceaușescu pentru Victor Socaciu

În ediţia „In Memoriam Victor Socaciu“, de marţi, 27 decembrie, realizatoarei Iuliana Marciuc i se alătură Brânduşa Socaciu, soţia artistului, Marina Almăşan (a treia soție a cântărețului), Andrei Păunescu, diplomatul Lilian Zamfiroiu şi doctorul Mircea Penescu.

„Pentru Victor Socaciu, poetul Adrian Păunescu a cerut singura audienţă la Elena Ceauşescu din viaţa lui. Povestea a avut loc în anii ʼ80. Victor Socaciu terminase facultatea şi fusese repartizat într-o fabrică din Calafat, unde era mai mult în şomaj tehnic. Audienţa la Elena Ceauşescu a fost ca să poată aduce la Bucureşti şi nu oriunde, ci redactor la Televiziunea Română. Mai târziu, cei doi s-au certat şi nu au mai vorbit timp de 16 ani“, îşi aminteşte Andrei Păunescu.

În ediție specială a emisiunii „Destine ca-n filme“, la TVR 2, pe 27 decembrie, de la ora 20.00, telespectatorii îl vor cunoaşte mai bine pe artistul și omul Victor Socaciu, prin intermediul celor care l-au iubit, al prietenilor şi colegilor săi.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite