VIDEO FOTO Ziua Z. De la „Zidul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Waters va susţine un show monumental în Piaţa Constituţiei
Roger Waters va susţine un show monumental în Piaţa Constituţiei

MOMENT ISTORIC Astăzi, la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, are loc evenimentul muzical al anului: concertul „The Wall”, realizat de Roger Waters, fost membru al formaţiei britanice Pink Floyd.

În redacţia „Adevărul“ s-a împământenit o vorbă: ziua meciului. O auzim de cele mai multe ori la un derby din campionatul intern sau la o partidă importantă în Liga Campionilor, Dar o auzim şi-atunci când au loc alegeri, când se pronunţă sentinţe im portante în Justiţie sau când au loc alte evenimente care „ard“. Meciul care se joacă azi e un eveniment istoric: concertul lui Roger Waters – „The Wall“.

Anunţul celei mai scump concert organizat vreodată în România - după cum declara Laura Coroianu, CEO Emagic (promoterul local al evenimentului) – a fost făcut în luna noiembrie a anului trecut. Câteva categorii de bilete s-au epuizat imediat şi, potrivit estimărilor, 50.000 de persoane vor umple astăzi Piaţa Constituţiei, la primul concert Roger Waters în România. Şi nu orice concert, ci legendarul „The Wall“, zămislit de demonii personali ai lui Roger Waters în epoca de glorie a trupei Pink Floyd, şi reluat peste trei decenii.

„Zidul“ din faţa Casei Poporului

Considerat una dintre cele mai extravagante şi costisitoare producţii actuale, „Zidul“ lui Waters le va oferi spectatorilor o experienţă concertistică unică: show-ul este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului omonim, iar întreaga punere în scenă se bucură astăzi de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multi-dimensională fabuloasă. 

roger waters the wall

Pe lângă toate acestea, artistul va oferi publicului un moment special, aşa cum face în fiecare ţară în care concertează. El va cânta alături de 15 copii români, care vor interpreta refrenul uneia dintre cele mai cunoscute piese a trupei Pink Floyd: „Another Brick in The Wall“.

Potrivit organizatorilor, concertul este programat să înceapă în jurul orei 20.00. Show-ul va avea două părţi (cu o pauză între ele), iar muzicianul britanic va interpreta integral albumul „The Wall“.

Acces, reguli şi restricţii

Accesul publicului se va face începând cu ora 17.00, pe la cele două intrări amenajate pe Bulevardul Libertăţii: intrarea dinspre Parcul Izvor şi cea dinspre bulevardul Regina Maria (Calea 13 Septembrie). Organizatorii recomandă venirea cât mai devreme la eveniment pentru a evita aglomeraţia de la porţile de acces.

Biletul achiziţionat permite accesul o singură data în zona de eveniment, până la finalul spectacolului. Conform cerinţelor venite din partea echipei artistului, cei care părăsesc zona de concert şi doresc să reintre vor fi nevoiţi să cumpere un bilet nou.

În zona de concert nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, rucsacuri, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto de orice tip sau aparate de înregistrare audio-video.

În caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie. În zona de concert, pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate.    

Posibil să plouă
Pentru mâine meteorologii anunţă vreme instabilă în toată ţara. Va ploua în majoritatea regiunilor, inclusiv în Bucureşti. Cu toate acestea, vremea rămâne caldă, cu maxime termice ce vor atinge şi 29 de grade Celsius. Seara, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi ce se vor situa între 14 şi 19 grade. Potrivit site-ului meteo accuweather.com, la ora concertului sunt şanse să plouă în proporţie de 50 la sută.

Toată planeta cântă Pink Floyd. 50 de amatori adunaţi de pe Youtube şi puşi să interpreteze aceeaşi piesă: "Hey, You!"

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite