Sepultura anunță turneul de adio: „Celebrating Life Through Death”, după 40 de ani de carieră

0
Publicat:

Sepultura, legendara formație de thrash metal originară din Brazilia și un pilon al scenei heavy metal din America Latină, și-a surprins fanii vineri cu o veste tristă. După 40 de ani de carieră, trupa a anunțat că se pregătește să își ia rămas-bun, printr-un turneu de adio epocal, intitulat sugestiv „Celebrating Life Through Death”.

Afișul turneului de adio FOTO Facebook
Afișul turneului de adio FOTO Facebook

„Sepultura se va opri. Va muri. O moarte conștientă și planificată”, a transmis grupul prin intermediul rețelelor de socializare, adăugând că turneul va fi o călătorie prin 40 de țări din America Latină și Europa, reprezentând o sărbătoare a trecutului și prezentului trupei pentru ultima oară.

Unde vor avea loc ultimele concerte

Turneul de adio va începe pe 1 martie la Belo Horizonte, Brazilia, marcând începutul unei călătorii care va include Costa Rica și alte țări din America Latină, precum Columbia, Peru, Ecuador, Chile, Argentina și Uruguay.

Ultima parte a turneului va avea loc în Europa, cu concerte în țări precum Franța, Danemarca, Belgia, Luxemburg, Germania, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Austria, Polonia, Ungaria și Republica Cehă, unde trupa va susține ultimul său concert la Praga pe 23 noiembrie.

De-a lungul acestui turneu de adio, Sepultura va înregistra și ultimul său album, conținând 40 de piese înregistrate live în fiecare dintre cele 40 de orașe vizitate pe parcursul călătoriei. Această colecție muzicală va completa cele 15 albume de studio lansate de trupă de-a lungul carierei sale remarcabile.

Mesajul de adio

Într-un comunicat emoționant, Sepultura a transmis recunoștința față de fani, menționând: „Am avut mereu cei mai buni fani din lume, care ne-au susținut cu laude și critici, care au fost exigenți și inteligenți, care au crescut odată cu formația și ne-au fost mereu loiali. Fără voi, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil. Acest album şi acest turneu vă sunt dedicate. (...) Eutanasia, dreptul la o moarte demnă. Dreptul de a alege să trăim liberi şi de a alege când să murim!”

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite