Loredana, omagiu tulburător pentru Horia Moculescu, la Mamaia. S-a așezat în genunchi și i-a sărutat picioarele FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi artiști au susținut un moment emoționant pe scenă, în ultima seară a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 60 de ani.

Ultima seară a ediției aniversare a Festivalului Mamaia a reunit pe scenă unii dintre cei mai mari artiști ai muzicii ușoare românești. În prima parte a serii, Horia Moculescu a fost premiat pentru contribuția sa în cadrul festivalului Mamaia, de-a lungul anilor, iar Corina Chiriac și Micky de la Capital au cântat șlagărele scrise de celebrul compozitor: „Inima ta“, „Salcia“, „Păi de ce“.

Horia Moculescu și Loredana, pe scena Festivalului Mamaia 60 Foto Captură YouTube
Horia Moculescu și Loredana, pe scena Festivalului Mamaia 60 Foto Captură YouTube

Seara s-a încheiat cu un recital susținut de Loredana, artistă ale cărei începuturi în muzică sunt strâns legate de celebrul festival, numit Sanremo de România.

La 16 ani, în 1986, ea a participat pentru prima oară la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia (27 - 31 august), unde a câștigat Marele Premiu. De altfel, cântăreața are o amintire puternică leagată de acel moment, deoarece în noaptea de 31 august 1986 a avut loc un cutremur puternic în România (7,1 grade pe scara Richter), care a surprins-o în camera de hotel, după cum a mărturisit pe scenă.

Recitalul Loredanei a fost unul incendiar, așa cum artista și-a obișnuit publicul, dar a inclus și un moment foarte emoționant, un duet cu Horia Moculescu.

 „Aștept de foarte mulți ani acest moment. În seara aceasta, visul meu se împlinește și nu am cuvinte să mulțumesc Universului, muzicii că pot să-l am alături de mine, pentru prima oară, pe marele, imensul artist Horia Moculescu“, a spus Loredana în introducerea pe care i-a făcut-o compozitorului.

Cei doi au interpretat în duet melodia „Și dacă“, compusă de Vasile Veselovschi și lansată de Horia Moculescu în 1965.

La finalul melodiei, Loredana a surprins audiența, dar și pe Horia Moculescu, cu gest tulburător: s-a așezat în genunchi și i-a sărutat picioarele compozitorului. „Este mai mult decât un guru al muzicii românești. Îți mulțumesc, Horia“, a încheiat Loredana și l-a îmbrățișat pe marele artist, înainte ca acesta să plece de pe scenă, vizibil emoționat, cu ochii în lacrimi.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite