VIDEO Minioni versus Roboţi: 1 - 0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minionii din “Sunt un mic ticălos 2” au reuşit să-i învingă şi pe roboţii din “Pacific Rim - Cercul de foc”, după ce săptămâna trecută au depăşit ruşinos “Lone Ranger - Legenda Călăreţului singuratic”. Desenul animat are încasări de 229 de milioane de dolari.

Gru şi minionii din “Despicable me 2 - Sunt un mic ticălos 2” sunt atât de haioşi, încât nu au concurenţă până în acest moment. Au lăsat în urmă, cu câteva zeci de milioane de dolari, “Legenda Călăreţului singuratic”, iar acum depăşesc în viteză şi roboţii din “Cercul de foc”, care s-au clasat pe locul 3.

Pe locul 2 în box office este o comedie de vară, "Growns up 2 - Oameni mari şi fără minte 2", în care gaşca veselă se adună din nou, la semnul lui Adam Sandler.

Povestea SF "Pacific Rim - Cercul de foc", care e mai mult fantastică, decât ştiinţifică, a lui Guillermo del Toro este un film pop corn, un video game pentru orice vârstă.

Roboţi uriaşi - Jaeger, dirijaţi de omuleţii din interior (vezi “Matrix”), se luptă cu animale uriaşe - Kaiju, venite din mare (vezi “Godzilla”). Cuplul de piloţi comunică neural ( vezi “Minority Report”) şi sunt de mai multe naţionalităţi, sunt reprezentativi pentru omenirea ajunsă la limita rezistenţei. Avem americani, ruşi, chinezi şi australieni. E ca în bancul acela care începe cu “un american, un rus şi un roman…”, numai că avem chinez în loc de român.

În încercarea de a se apăra de reptilele uriaşe, Kaiju, care, apropos, nasc pui vii, nu depun ouă, oamenii construiesc ziduri uriaşe de apărare (vezi “Ziua Z-Apocalipsa”). Fără folos, de altfel. Un general american, de culoare, care se numeşte Pentecost (?), dirijează apărarea ultimului bastion uman. Bineînţeles că robotul care rămâne în picioare este cel american. Se deschide, spre final, o idilă americano-japoneză, pentru că, evident, se va face şi partea a doua a poveştii.

Roboţii lui Guillermo del Toro, care a scris scenariul şi a regizat filmul, se bat cu pumnii şi cu sabia, deşi au tunuri cu laser în dotare. Bărbăţia are un străvechi mod de exprimare - lupta dreaptă, ca Făt-Frumos.

Guillermo del Toro este un regizor cu confirmări artistice, începând cu “Labirintul lui Pan” din 2006 până la “Hobbit - O călătorie neaşteptată” din 2012, dar a vrut să se joace şi el cu roboţii, care sunt impresionanţi, ce să zic. Tot filmul este plin de metal şi efectele îşi merită cele 180 de milioane de dolari cheltuite.

Între minioni şi roboţi, pe locul 2, a intrat comedia “Oameni mari şi fără minte 2”, cu Adam Sandler, Chris Rock, Salma Hayek şi toţi ceilalţi care au fost şi în primul film din 2010. O apariţie specială este Shaquille O’Neal, în rol de poliţist.

Pe locul 4 a rămas “Captură la dublu”, iar pe locul 5 este “Legenda Călăreţului singuratic”. “Ziua Z-Apocalipsa” şi “Man of Steel: Eroul” au rămas în primele 10 locuri din box office.

Săptămâna viitoare intră în cinematografe un competitor serios pentru “Sunt un mic ticălos 2”. E vorba tot de un desen animat, “Turbo”, în care erou este un melc (voce Ryan Reynolds), ce vrea să câştige o cursă de viteză. “Turbo” va intra în cinematografe din 17 iulie.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite