VIDEO Animaţia „Sunt un mic ticălos 2“, interzisă în cinematografele din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animaţia a avut, în primele zile, încasări de peste 67 milioane de euro
Animaţia a avut, în primele zile, încasări de peste 67 milioane de euro

Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2“/„Despicable Me2“ nu va mai rula în cinematografele din China continentală, informează „The Hollywood Reporter“. Cenzorii locali încearcă astfel să diminueze entuziasmul provocat de filmele de animaţie care au avut succes în celelalte ţări în care au fost lansate.

Un purtător de cuvânt al studiourilor Universal a confirmat, de altfel, pentru „The Hollywood Reporter“ faptul că filmul nu va beneficia de o lansare în China continentală. În mod similar, în anul 2010, nici prima parte a filmului de animaţie nu a primit acordul autorităţilor chineze de a rula în cinematografe.

Sunt un mic ticălos 2“ a fost deja lansat cu succes în Hong Kong, acolo unde a avut încasări de peste 2,4 milioane de euro din vânzările de bilete. În China era unul dintre cele mai aşteptate filme, mai ales datorită faptului că presa locală a difuzat constant informaţii despre această peliculă. Mai mult, „Beijing Youth Daily“, publicaţia Ligii Tineretului Comunist, a publicat, marţi, un articol în care evidenţia succesul financiar al filmului la casele de bilete din Statele Unite ale Americii. Totodată, în articol, existau mari „speranţe“ că animaţia să fie importată şi în ţara lor.

Prima parte a filmului a avut, în 2010, încasări de peste 410 milioane de euro, devenind, astfel, al zecelea film de animaţie din istoria SUA prin prisma încasărilor, pentru un buget de doar 53 de milioane de euro. A fost cel de-al şaptelea film în topul celor mai vizionate producţii ale acelui an, iar, cum era normal, producătorii trebuiau să ducă mai departe aventurile lui Gru, ale celor trei fetiţe şi a îndrăgiţilor minioni.

Spre deosebire de cealaltă premieră a verii, „The Lone Ranger“/„Legenda călăreţului singuratic“, aventurilor minionilor au avut mult mai mult succes în rândul iubitorilor de filme. Dacă western-ul celor de la Disney a făcut încasări de 24 milioane de euro, comedia studiourilor Universal s-a bucurat de un succes mult mai mare, reuşind să facă încasări de 67 milioane de euro, în primele zile de la lansarea oficială.

În luna iunie a acestui an, animaţia „The Croods“/„Croods“ a fost, de asemenea, scoasă din programul cinematografelor chineze după două săptămâni de la lansare pe motiv că producţiile de animaţie locale erau eclipsate de filmele produse de Hollywood. Filmul a avut, până la acel moment, încasări de peste 48 de milioane de euro.

Fanii chinezi ai filmelor animate mai au încă o speranţă după ce filmul „Monsters University“ /„Universitatea monştrilor“ a fost deja programat pentru a fi lansat în China continentală pe data de 23 august, potrivit site-ului China Group Film. Pelicula produsă de compania Pixar, care a deschis luna trecută Festivalul Internaţional de Film de la Shanghai, va fi lansată în paralel cu versiunea 3D a filmului Jurassic Park.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite