„Jurassic World“ a cucerit box office-ul, stabilind un nou record după premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Pratt încearcă să ţină piept
dinozaurului Indominus Rex, o nouă specie hibridă care pune în
pericol siguranţa parcului FOTO cinemagia.ro
Chris Pratt încearcă să ţină piept dinozaurului Indominus Rex, o nouă specie hibridă care pune în pericol siguranţa parcului FOTO cinemagia.ro

Pelicula „Jurassic World“, regizată de Colin Trevorrow, a debutat pe locul al treilea la nivelul încasărilor generate imediat după premieră, cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. După weekendul de proiecţii, lungmetrajul poate să genereze până la 200 de milioane de dolari încasări la box office.

Dinozaurii au revenit pe marele ecran şi au început deja să doboare recorduri. „Jurassic World“, film care a avut premiera pe 12 iunie, a adunat la box office-ul nord-american suma de 82,8 milioane de dolari, în care sunt incluse şi încasările din proiecţiile avanpremierei, 18,5 milioane de dolari. Astfel, „Jurassic World“ a devenit cel de-al treilea cel mai bun film la nivel de încasări imediat după premieră. Pe celelalte două locuri încă rezistă „Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron“ (84,4 milioane de dolari) şi „Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2/ Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2“ (91 de milioane de dolari), scrie „Huffington Post“.

Pe de altă parte, aşa cum evidenţiază jurnalistul Scott Mendelson, de la „Forbes“, „Jurassic World“ a depăşit un alt record. Mendelson scrie că fără cele 18,5 milioane de dolari generate de avanpremieră, filmul regizat de Colin Trevorrow a adunat 64,3 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că „Jurassic World“ a avut „cea mai pură deschidere de vineri“ din toate timpurile. Pe celelalte locuri se clasează filme precum „Fast and Furious 7/ Furios şi iute 7“ (51,6 milioane de dolari), „Iron Man 3/ Omul de Oţel 3“ (53,5 milioane de dolari), „Avengers 2“ (56,8 milioane de dolari), „The Avengers/ Răzbunătorii“ (62,7 milioane de dolari).

Site-urile de specialitate apreciază că după weekendul de proiecţii „Jurassic World“ va aduna 155 de milioane la box office. Universal Pictures, compania care a produs filmul, a estimat un total de 181,4 milioane de dolari, iar site-ul Deadline a estimat venituri între 190 şi 200 de milioane de dolari.

„The Avengers“ deţine recordul pentru cele mai bune încasări după un weekend de proiecţii, cu 207,4 milioane de dolari. Cu toate acestea, Universal speră ca pelicula cu dinozauri să treacă dincolo de încasările generate de „Fast and Furious 7“ care a strâns 147, 1 milioane de dolari după un weekend, cele mai bune cifre înregistrate de Universal.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

În ciuda faptului că noua creaţie, o combinaţie între speciile Carnotaurus, Gigantosaurus, Majungasaurus şi Rugops, reuşeşte să retrezească interestul publicului, consecinţele sunt dramatice. Comportamentul dinozaurului îi va ului chiar şi pe anagajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a demonstra că nu poate fi combătută de mâna omului.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite