FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Last Vegas“, o comedie salvată de „careul de Oscar“ care îţi pune zâmbetul pe buze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedia „Last Vegas/ Burlaci întârziaţi“, „careul de Oscar“, după cum a fost apreciată de către site-ul cinemagia.ro datorită distribuţiei de excepţie, are premiera în cinematografele din România astăzi.

Pentru prima dată Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline şi Morgan Freeman, cei patru actori de Oscar, joacă împreună pe marile ecrane, într-o comedie spumoasă. 

Filmul urmăreşte povestea a patru bărbaţi, Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) şi Sam (Kevin Kline), care sunt prieteni foarte buni încă din copilărie.

image

Kevin Kleine (Sam), Robert De Niro (Paddy), Morgan Freeman (Archie) şi Michael Douglas (Billy) FOTO Universal Pictures Switzerland

Atunci când Billy, „burlacul convins“ al grupului, face pasul cel mare şi se hotărăşte să-şi ceară în căsătorie partenera de viaţă, cei patru pleacă spre Las Vegas, pentru o seară de pomină, hotărâţi să se distreze în amintirea vremurilor trecute. 

image

Actorii Mary Steenburgen, Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman şi Kevin Kleine în filmul „Last Vegas“ FOTO Universal Pictures Switzerland

Ajunşi la destinaţie, cei patru realizează că viaţa i-a schimbat mai mult decât şi-ar fi putut închipui şi se văd nevoiţi să îşi regândească priorităţile. 

De această distribuţie nu doar fanii actorilor au fost încântaţi, ci şi protagoniştii care s-au arătat extrem de fericiţi că în sfârşit au şansa de a lucra împreună la un asemenea proiect.

„Într-un fel, nu este ca şi cum ai lucra cu un străin. De-a lungul anilor, ne-am întâlnit, ştiam la ce a lucrat fiecare în trecut şi asta este de ajutor“, a mărturisit Robert De Niro, care joacă rolul lui Paddy. 

   

image

Morgan Freeman, Kevin Kleine şi Robert De Niro FOTO Universal Pictures Switzerland

La fel de receptiv a fost şi Morgan Freeman, interpretul lui Archie: „Aş fi acceptat rolul şi dacă scenariul ar fi fost cartea de telefon! «Burlaci întârziaţi» mi-a oferit şansa să creez ceva frumos împreună cu idolii mei. E interesant că vieţile ni s-au intersectat de mai multe ori, dar nu am ajuns să lucrăm împreună până acum“.

image

De Niro, alături de Morgan Freeman FOTO Universal Pictures Switzerland

Pentru Micheal Douglas, cel care dă viaţă personajului Billy, acest proiect s-a tradus într-o experienţă de-a dreptul interesantă: „Toţi avem un stil aparte. Eram curios să văd cum se vor completa şi m-am bucurat să descopăr un grup cu stiluri variate de interpretare, care s-au pus în valoare reciproc“. 

Chiar dacă patru mari legende ale Hollywood-ului s-au reunit pe marile ecrane, acest lucru nu a părut să-i impresioneze prea tare pe criticii de specialitate, care s-au împărţit în două tabere. Asupra unui singur lucru au căzut de acord şi anume că „Burlaci întârziaţi“ este o continuare a comediei „Marea mahmureală“, iar distribuţia estea cea care salvează filmul. 

„O chintă royală de actori care oferă o mână câştigătoare pentru o comedie simpatică“, a notat publicaţia „The Hollywood Reporter“.

image

Michael Douglas împreună cu Robert De Niro FOTO Universal Pictures Switzerland

«Burlaci întârziaţi» este un film despre bătrâni şi modul în care tinerii se raportează la bătrâni, dar şi despre cum bătrânii se raportează unul la celălalt după şase decenii de prietenie“, apreciază criticul Richard Roeper, de la publicaţia „Sun Times“. 

image

Morgan Freeman, în ringul de dans FOTO Universal Pictures Switzerland

Acesta este de părere că nu există nimic surprinzător sau subtil în ceea ce priveşte povestea, dar consideră că nu poţi viziona filmul fără a te amuza pe seama celor şase actori premiaţi cu Oscar, care încearcă să-şi croiască drumul către o evidentă, dar minunată şi amuzantă aventură. 

„Ce se întâmplă în Las Vegas nu va rămâne cu tine pentru totdeauna, dar cu siguranţă veţi pleca de la cinematograf cu zâmbetul pe buze“, a încheiat Roeper.

image

Actriţa Mary Steenburgen a câştigat un premiu Oscar şi Globul de Aur pentru rolul din filmul „Melvin and Howard“ FOTO Universal Pictures Switzerland

Pe de altă parte, jurnalistul Andre Crous de la „Prague Post“ consideră că singurul motiv întemeiat pentru care merită să vizionezi „Burlaci întârziaţi“ este apariţia actriţei Mary Steenburgen, la rândul ei câştigătoarea unui premiu Oscar.

image

Mary Steenburgen, alături de Robert De Niro FOTO Universal Pictures Switzerland

În plus, Crous este de părere că filmul este o comedie doar pentru oameni trecuţi de 65 de ani care încă au impresia că mai pot participa la petreceri şi mai pot dansa. „Billy este amuzant doar dacă iei în considerare scena în care îşi cere în căsătorie prietena, care are aproape jumătatea vârstei lui, la o înmormântare, scenă la care merită să râzi. În schimb, Paddy este morocănos de la început până la sfârşit, iar Sam nu se poate abţine să nu povestească despre cum soţia lui i-a oferit un prezervativ şi Viagra pentru a se putea distra în Vegas“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite