Terapia Bowen reechilibrează organismul

Terapia Bowen reechilibrează organismul

Terapeutul efectuează anumite mişcări pentru relaxarea profundă a corpului

Mişcările exercitate la nivelul unor puncte specifice de pe corp stimulează autovindecarea organismului. Printre afecţiunile în care este indicată terapia Bowen se numără problemele articulare, afecţiunile renale, infertilitatea şi sechelele de după accidente vasculare cerebrale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datorită faptului că terapia Bowen este neinvazivă (nu forţează corpul să execute o comandă, ci „stimulează" prin mişcările aplicate de terapeut reechilibrarea organismului şi eliminarea cauzei ce a declanşat apariţia unei afecţiuni), ea nu prezintă contraindicaţii.

„Femeile însărcinate care primesc tratament Bowen sunt scutite de neplăcerile asociate, cum sunt greţurile matinale, durerile de spate, edemele membrelor inferioare, şi au şanse mari să nască fără complicaţii.

Şi nou-născuţilor li se poate aplica tehnica Bowen, existând o procedură specifică ce elimină şocul cauzat de travaliu. În cazul copiilor, terapia Bowen este eficientă, printre altele, pentru combaterea hiperactivităţii, enurezisului (incontinenţa urinară nocturnă), astmului, epilepsiei şi pentru întărirea sistemului imunitar", afirmă Carmen Sopon, terapeut Bowen. Chiar şi în cazul persoanelor cu maladii cronice grave sau în stadiu terminal, tratamentul Bowen poate fi de ajutor, întârziindu-le progresia.

Se poate aplica peste îmbrăcăminte

Pentru a beneficia de această terapie, persoana în cauză poate fi culcată pe un pat sau pe o masă de masaj, dar terapia poate fi aplicată şi unui pacient aşezat pe scaun.

„Aplicarea mişcărilor de către terapeut se face pe anumite puncte specifice de pe corp, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Ca efect imediat, majoritatea pacienţilor adorm după primele mişcări, datorită atingerii unei stări de profundă relaxare.

Este recunoscut faptul că procesele naturale de recuperare au loc în timpul somnului, când celelalte funcţii vitale sunt încetinite. Există însă şi proceduri specifice pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă, cum sunt crizele de astm, de epilepsie, şocurile de orice natură", afirmă Carmen Sopon.

Benefică în caz de Parkinson

Practicat şi la noi în ţară încă din anul 2006, tratamentul australian Bowen poate fi aplicat pentru combaterea unui număr mare de afecţiuni.

„Dacă nu există fracturi sau ţesuturi deteriorate ireversibil, corpul nostru dispune de mijloacele necesare pentru a rezolva orice problemă apărută în sistem. Rezultate excepţionale s-au înregistrat în caz de scolioze, discopatii, hernii de disc, probleme articulare, afecţiuni renale, respiratorii, digestive, dereglări hormonale, chisturi ovariene, fibroame uterine, infertilitate şi în caz de boli autoimune. Evoluţii uimitoare s-au observat şi în caz de tetrapareză spastică, sechele după accidente vasculare cerebrale, paralizii sau Parkinson", spune Carmen Sopon.

Numărul de şedinţe necesar fiecărui pacient este stabilit în funcţie de gravitatea bolii, de afecţiunile cronice asociate, de vârstă, de mediul şi de stilul de viaţă al persoanei în cauză.

„De regulă, afecţiunile acute se tratează în maximum trei-patru şedinţe. Atenţie însă, este contraindicată aplicarea oricărei alte metode terapeutice manuale (masaj, reflexoterapie etc.) patru zile înainte şi cinci zile după tratamentul Bowen, la fel ca şi expunerea la temperaturi extreme sau practicarea anumitor sporturi foarte solicitante. În plus, sunt indicate consumul a cel puţin doi litri de apă şi evitarea pe cât posibil a sedentarismului (mişcarea activează drenarea limfatică)", atrage atenţia Carmen Sopon.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: