SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urzica previne criza hemoroidala Urzica, o "buruiana rautacioasa", cum o rasfata gospodinele, ocupa un loc important in elita plantelor medicinale. Pentru proviziile culinare de peste an, dar si

Urzica previne criza hemoroidala
Urzica, o "buruiana rautacioasa", cum o rasfata gospodinele, ocupa un loc important in elita plantelor medicinale. Pentru proviziile culinare de peste an, dar si pentru prevenirea diverselor afectiuni, urzica merita conservata in cantitati mari. La ajutorul urzicii apeleaza anemicii, diabeticii, la fel si persoanele reumatice. Terapeutii o recomanda ca adjuvant si in tratamentul edemelor cardio-renale, al combaterii hemoroizilor si hemoragiilor interne. Iata doua modalitati prin care vom profita de puterea tamaduitoare a urzicilor:
* Sirop depurativ de urzici Preparare: 250 g frunze uscate se lasa la macerat, dar nu in apa, ci intr-un sirop preparat cu cel putin 6 ore inainte de adaugarea urzicilor. Cum procedam? Siropul se pregateste din 1,5. apa si 500 g zahar. Dupa ce siropul devine gros, ca o smantana, adaugam zeama de la o lamaie. Lasam siropul acoperit cu o panza de bumbac minimum 6 ore. Apoi amestecam frunzele de urzica si le lasam la macerat timp de 12 ore. Strecuram, in final, siropul, eliminam frunzele si-l turnam in sticle pe care le astupam ca pe orice conserva - etans. Ca depurativ vom bea cate 50 ml zilnic. Cantitatea este recomandata de terapeut si in celelalte afectiuni.
* Tocana de urzici cu carne de vitel Cantitati: 600 g carne de vitel, 100 ml ulei, 3 cepe, 6 linguri bulion sau 4 rosii, 5 cartofi, 4 catei de usturoi, patrunjel si marar verde, 500 g frunze de urzica, o crenguta de busuioc. Preparare: carnea de vitel se portioneaza, dupa ce a fost curatata de pielite. Se inabusa cu ceapa tocata, 15 minute. Adaugam rosiile sau bulionul, usturoiul si busuiocul. Cand carnea este aproape gata, adaugam urzicile taiate fideluta si cartofii taiati sub forma de cubulete. Cu 5 minute inainte de a scoate tocanita din cuptor, adaugam patrunjelul si mararul (cate o legatura sau doua - dupa gust).

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite