Sfecla roşie combate oboseala şi ţine greutatea sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfecla roşie este bogată în minerale, fibre şi vitamine din complexul B. FOTO: Shutterstock
Sfecla roşie este bogată în minerale, fibre şi vitamine din complexul B. FOTO: Shutterstock

Sfecla roşie este o legumă prea puţin folosită în bucătăria românească, dar care are numeroase substanţe nutritive cu efecte extraordinare pentru sănătate, scrie passionsante.be.

Cantitatea crescută de minerale – potasiu, calciu, magneziu –, fibre şi vitamine din complexul B ajută la combaterea oboselii şi a anemiei, iar cele 40 de kilocalorii la suta de grame sunt inofensive pentru siluetă.

În plus, antioxidanţii care dau culoarea intensă a sfeclei ajută la protejarea celulelor de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi previne apariţia bolilor, inclusiv a cancerului.

Frunzele de sfeclă roşie pot fi consumate în salate de vară, iar sfecla roşie dă un gust deosebit borşurilor sau poate fi mâncată ca garnmitură, sub formă de sfeclă roşie murată, ori, de ce nu, sub formă de smoothie delicios, alături de un măr sau o pară.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite