Cum recunoşti anevrismul cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerea de cap puternică, însoţită uneori de stare de vomă sau de tulburări de vedere, poate anunţa anevrismul cerebral. Este bine să cunoşti care sunt cauzele şi simptomele acestei complicaţii, astfel încât să iei din timp măsurile necesare.

Anevrismul cerebral, una dintre afecţiunile cerebrovasculare tot mai des întâlnite indiferent de vârstă, reprezintă dilatarea unei porţiuni dintr-un vas de sânge (şi umflarea zonei respective), ce apare ca urmare a slăbirii peretului acestuia.

„Anevrismele cerebrale sunt de două feluri: rupte sau nerupte. Fisurarea unuia poate să apară în unele cazuri, ducând la o sângerare minimă, care favorizează apariţia unei dureri de cap la fel de intensă ca şi cea provocată de ruptura anevrismală. Aproape întotdeauna, fisurarea unui anevrism este urmată de o ruptură masivă a acestuia“, spune dr. Sofia Nistor, medic specialist neurochirurgie în cadrul Spitalul European Polisano, Sibiu.

Sensibilitatea la lumină, unul dintre simptome

Adesea, anevrismele cerebrale fără ruptură sunt asimptomatice, mai ales dacă sunt de mici dimensiuni. Semnele fizice ale acestui tip de anevrism apar doar atunci când sunt afectate structurile de lângă vasul de sânge unde a apărut dilatarea.

Află pe clicksanatate.ro care sunt semnele care anunţă prezenţa anevrismului cerebral

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite