Cum îţi influenţează sănătatea trecerea la ora de vară

Cum îţi influenţează sănătatea trecerea la ora de vară

Printre schimbările ce pot surveni la oganismul tău odată cu schimbarea orei se numără oboseala şi dereglările hormonale.

Ca în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie se face trecerea de la ora de iarnă la cea de vară. Ceasul se dă înainte cu o oră, astfel că ora 3:00 va deveni ora 4:00. Ceasurile se vor da înainte în acelaşi timp în toate ţările Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mecanismul prin care se face trecerea orei, atât primăvara cât şi toamna, este folosit de 110 ţări din întreaga lume. România a aderat la ora de vară în anul 1932.

Cum este afectată sănătatea de schimbarea orei?

Indiferent că ne referim la ora de vară sau la ora de iarnă, trecerea îţi poate afecta sănătatea psihică, până în momentul acomodării. Şi este cu atât grav cu cât această problemă se petrece de două ori pe an.

Printre schimbările ce pot surveni la oganismul tău odată cu schimbarea orei sunt:

- afectarea ceasului biologic, de aceea trebuie să dormi mai puţin. Aceasta apare din cauză că se întunecă mai târziu şi răsare soarele mai repede.

- dereglările hormonale

- scăderea vigilenţei

- oboseala accentuată

- afectarea sănătaţii mintale

- starea de anxietate şi debusolare.

Studiile au arătat că, odată cu schimbarea orei, se petrec mai multe accidente rutiere din cauza senzaţiei de oboseală care poate suveni pe pacursul zilei. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că anul acesta duminica va avea 23 de ore, iar noaptea se va micşora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările