Ceaiurile diuretice, de ajutor când ai picioarele umflate

Ceaiurile diuretice, de ajutor când ai picioarele umflate

Retenţia de apă este o problemă cu care se confruntă de patru ori mai multe femei decât bărbaţi. Bolile căilor urinare, de fapt, sunt mai frecvente la femei. Din fericire, există ceaiuri care pot favoriza eliminarea excesului de apă din organism.

n caz că nu ştiai, femeile au uretra mai scurtă cu câţiva centimetri, aşa că bacteriile, virusurile şi fungii ajung mai uşor la vezică. Dacă suferi de infecţie urinară sau de retenţie de apă, urmează o cură cu ceaiuri şi infuzii din plante cu efect diuretic.

Din cărţile preţioase semnate de fitoterapeutul Ovidiu Bojor am selectat câteva reţete de ceaiuri cu efect diuretic. Este foarte important să faci o pauză de 30 de zile după cura cu ceaiuri, care nu trebuie să dureze mai mult de o lună, şi apoi să reiei tratamentul. Nu de alta, dar cozile de cireşe, de exemplu, sunt puternic diuretice şi poţi pierde cantităţi mari de lichide, inclusiv de minerale.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: