7 simptome ciudate ale atacului de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul de cord are câteva simptome destul de neobişnuite, care îl anunţă chiar cu zile sau săptămâni înainte, notează „Health Central“.

1. Dureri de ureche, gât, obraz sau umăr

Durerile ascuţite în piept sau în braţ sunt un indicator al atacului de cord. Totuşi, durerile premergătoare unui atac de cord se pot simţi şi în gât sau în zona umărului. O altă zonă unde se resimt dureri este între omoplaţi. Pentru a deosebi între durerile musculare şi cele care anunţă atacul de cord trebuie să-ţi dai seama dacă sunt continue sau dacă sunt intermitente. În cazul în care observi că durerea pare că se mişcă de colo-colo, este important să consulţi doctorul.

2. Oboseala şi extenuarea

Cu toţii obosim din când în când, dar dacă oboseala extremă durează săptămâni sau chiar luni poate fi un semnal al unor probleme cardiace. 

3. Indigestie sau greaţă

Greaţa şi durerile de stomac sunt unele dintre cele mai frecvente simptome trecute cu vederea atunci când este vorba de un atac de cord. Acest lucru nu e surprinzător, pentru că multe dintre durerile de stomac nu sunt cauzate de un iminent stop cardiac. 

Însă trebuie să fim foarte atenţi la indigestie, la greaţă şi la crampele stomacale însoţite de vomat sever. Fiecare om îşi cunoaşte foarte bine organismul şi ştie atunci când o durere este ieşită din comun, mai ales dacă a apărut din senin. Consultaţi doctorul pentru a fi sigur.

4. Puls crescut

Un puls rapid şi neregulat poate fi un indicator al unui atac de cord iminent. Pulsul poate creşte brusc şi dacă simţiţi că inima bate foarte repede şi tare, ca atunci când urci un deal..

5. Ameţeala şi respiraţia precipitată

Mulţi oameni nu se gândesc la probleme cardiace atunci când trec prin aceste simptome, mai ales când ele sunt asociate cu problemele la plămâni. Însă, atunci când inima nu primeşte destul sânge înseamnă că nu primeşte oxigen îndeajuns şi asta te poate face să te simţi ameţit şi să ai senzaţia că nu ai destul aer.

6. Disfuncţii erectile

Acesta este un simptom despre care mulţi nu discută cu doctorul din cauză că se simt ruşinaţi. Problemele în obţinerea sau menţinerea unei erecţii sunt comune la bărbaţii cu probleme cardiace. De fapt, un sondaj a dezvăluit faptul că doi din trei bărbaţi au suferit disfuncţii erectile înainte de a fi diagnosticaţi cu boli de inimă.

7. Simptome ca de gripă

Înaintea unui atac de cord, unii oameni au transpiraţii reci, ameţeli uşoare, se simt obosiţi şi slăbiţi. Acestea sunt simptomele obişnuite ale gripei, mai ales dacă li se adaugă o respiraţie şuierătoare sau o tuse cronică fără vindecare. Însă pot fi şi un indiciu al unei boli de inimă din cauza căreia s-a acumulat lichid în plămâni ca rezultat al unei circulaţii proaste. În cazul în care ai aceste simptome, fără a avea şi temperatură, consultă doctorul.


Citeşte mai multe despre inimă:

S-a demonstrat ştiinţific de ce e important micul dejun: scade dramatic riscul bolilor de inimă

Cu toţii ştim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă un nou studiu a demonstrat că recomandarea nutriţioniştilor de a mânca dimineaţa nu este vorbă-n vânt: micul dejun reduce simţitor riscul bolilor de inimă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial

Ultimele date publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind principalele cauze de mortalitate arată că bolile cardiovasculare sunt cauza de deces numărul unu la nivel global.

Brădişteanu: compatibilitatea pentru transplantul dublu, cord-plămân, mai problematică decât intervenţia în sine

Identificarea unor donatori şi receptori compatibili pentru transplantul dublu cord-pulmon este mai dificilă decât intervenţia în sine, spune şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca, Şerban Brădişteanu.

Primul transplant de inimă după doi ani la Spitalul Floreasca. Donatorul este un băiat de 14 ani în moarte cerebrală

Transplantul de cord la Spitalul Floreasca a fost reluat după aproape doi ani, donatorul fiind un băiat de 14 ani, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut în casa scărilor, iar primitorul, un bărbat care era pe lista de aşteptare de mai mulţi ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite