Planta „imortalităţii“. Află la ce este bună

Planta „imortalităţii“. Află la ce este bună

Rănile pot fi tratate cu gel de aloe vera şi vaselină.

Seamănă cu un cactus şi este originală din regiunile subtropicale şi deşerturi. Numită „planta nemuririi“ sau „panaceu“ , potrivit unei legende, reginele egiptene Nefertiti şi Cleopatra o foloseau în ritualurile lor de înfrumuseţare. Însă planta are beneficii de necontestat pentru sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma mai multor studii şi aplicaţii clinice, s-a demonstrat că aloe vera are un potenţial imens terapeutic, sucul ei putând fi folosit atât intern, cât şi extern.

Ţine la distanţă diferite tipuri de cancer

În urma mai multor cercetări s-a descoperit că aloe vera poate preveni şi chiar tratamelanomul. De exemplu, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Belgrad, substanţele care se găsesc în compoziţia plantei opresc proliferarea (înmulţirea rapidă) a celulelor canceroase. Alte studii au demonstrat, de asemenea, capacitatea plantei în oprirea progresiei cancerului de piele atunci când remediile pe bază de aloe vera sunt aplicate direct pe piele.

Aloe vera conţine de asemenea, un rapel imunitar natural. Specialiştii de la Universitatea de Medicină şi Ştiinţă din Coreea de Sud au descoperit că substanţele din aloe vera opresc creşterea celulelor hepatice canceroase umane şi le ucid pe cele canceroase, la persoanele diagnosticate cu tumori.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte beneficii pentru sănătate are această plantă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările